Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2015

ΗΠΑ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ-ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ISIS

Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας, «Northern Edge 2015», στον Κόλπο της Αλάσκας με τη συμμετοχή 6.000 Αμερικανών στρατιωτών, 200 στρατιωτικών αεροσκαφών, πλοίων και υποβρυχίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.


Οι ασκήσεις, που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά από το 2011 σε μία περιοχή 13.000 τ. χλμ. και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, έχουν στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων και το συντονισμό τους στην αντιμετώπιση «εκτάκτων καταστάσεων» στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο επικεφαλής της άσκησης, συνταγματάρχης Τιμ Μπομπίνσκι, αναφέρθηκε στη σημασία πραγματοποίησης των συγκεκριμένων ασκήσεων μεγάλης κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή της Αλάσκας, τονίζοντας ότι είναι από τις ελάχιστες περιοχές των ΗΠΑ και του κόσμου που προσφέρουν «ένα τεράστιο χώρο διεξαγωγής γυμνασίων χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων».

Ωστόσο, η πραγματοποίησή τους προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον τοπικό πληθυσμό. Χιλιάδες κάτοικοι πόλεων της περιοχής, όπως οι πόλεις Κόρντοβα και Κόντιακ, πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες μαχητικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις στρατιωτικές ασκήσεις, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων διαταράσσουν τη ζωή της πλούσιας πανίδας και πολλών θαλασσίων ειδών που ζουν στην Αλάσκα. 902.GR 

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: