Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2015

ΑΙΧΜΕΣ Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ SIEMENS-ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΔΟΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ

Αιχμές για την στάση της Γερμανίας στο θέμα της Siemens, και ειδικά του υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, άφησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία κατέθεσε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης.

«Το πνεύμα της απόφασης της Επιτροπής είναι να ανασύρει αυτή την υπόθεση και να την δούμε στην ουσία της», είπε η Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Είναι ανεπίτρεπτο να προσποιούνται και οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ότι αυτή η υπόθεση δεν τους αφορά. Θυμάμαι πάντοτε τη δήλωση του κ. Σόιμπλε, ότι αυτό είναι μια υπόθεση που αφορά τον κήπο της Ελλάδας και ο καθένας πρέπει να καθαρίζει τον κήπο του, την πίσω αυλή του».
«Από αυτούς που την βρωμίζουν», σχολίασε ο κ. Βαλυράκης και η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε: «Από αυτούς που την βρωμίζουν και σίγουρα η υπόθεση Siemens εκτείνεται σε πολλές πίσω αυλές, σίγουρα και στην αυλή της Γερμανίας και εκείνοι οι οποίοι επισείουν διάφορες απειλές ή τελεσίγραφα θα πρέπει να εξηγούν και με ποια συνέπεια επιχειρούν και εκβιαστική στάση και άτεγκτη δήθεν παράσταση».
Στο μεταξύ, στη Βουλή θα κληθεί ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών το 2012 τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ανακοίνωσε νωρίτερα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 
naftemporiki.gr

ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: