Τρίτη, Ιουνίου 09, 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η SIEMENS ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημοσιεύματα εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων μεταδίδουν την είδηση της παράτασης σύμβασης που είχε συνάψει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας με τη Siemens, σε ότι αφορά στη συντήρηση και λειτουργία Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ν. Αττικής.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής απαντά πως είτε ενέκρινε την παράταση, είτε την ακύρωνε θα είχε να αντιμετωπίσει τις ίδιες αντιδράσεις, ενώ τονίζει πως μετά από ενέργειές της οι πολίτες της Περιφέρειας θα ωφεληθούν μείωση για το έργο αξίας 275.000 ευρώ.
Η Siemens και το ελληνικό δημόσιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, η "Siemens συνεχίζει απτόητη τις δουλειές της με το δημόσιο, παρά τα όσα έχουν συμβεί". Το άρθρο παραθέτει την παράταση και αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Περιφέρειας που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.   

Η γερμανική εταιρία έδωσε την πιο συμφέρουσα προσφορά, μειώνοντας μάλιστα το αρχικό κόστος από 3.105.000 ευρώ σε 2.881.00 ευρώ για τη διαχείριση κυκλοφορίας Ν. Αττικής. Η επιλογή ή μάλλον η παραμονή της εταιρίας στα του δημοσίου έπειτα από όλα όσα έχουν βγει στο φως για τις περιβόητες μίζες προκαλεί ερωτηματικά και ενοχλήσεις. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ήδη υπογεγραμμένες συμφωνίες κωλυσιεργούσαν ακριβώς επειδή εμπλεκόταν η γερμανική εταιρία στο ζήτημα. Θυμίζουμε την υπόθεση της παράδοσης των σταθμών του μετρό της κόκκινης γραμμής πριν από κάποια χρόνια που "σκόνταφτε" στη σηματοδότηση η οποία και είχε ανατεθεί στη Siemens.
Τι απαντά η Περιφέρεια
Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σχετικά με την παράταση της σύμβασης της εταιρίας «Σήμενς Α.Ε.» για τη «Λειτουργία και Συντήρηση Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ν. Αττικής», τέσσερις απλές παρατηρήσεις.
Παρατήρηση πρώτη: Η υποκρισία των αυτόκλητων εισαγγελέων περισσεύει. Όσοι σήμερα τολμούν να εγκαλούν την Περιφερειακή Αρχή για τη συγκεκριμένη σύμβαση, είναι οι ίδιοι που πρώτοι – πρώτοι θα την επέκριναν δριμύτατα στην περίπτωση που ακύρωνε τη διαδικασία και δημιουργείτο πολύμηνο κυκλοφοριακό χάος με αποτέλεσμα να απειλούνται ζωές πολιτών στους δρόμους.
Παρατήρηση δεύτερη: Η Περιφερειακή αρχή παρέλαβε σε προχωρημένο στάδιο τη διαδικασία διαγωνισμού. Τυχόν ακύρωσή της θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας.
Παρατήρηση τρίτη: Με τους χειρισμούς της, η Οικονομική Επιτροπή πέτυχε να αποσπάσει από την εταιρεία έκπτωση 10%, αντί για 3% που ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Πέτυχε δηλαδή όφελος για τους πολίτες και το Δημόσιο Ταμείο ύψους 275.000 ευρώ.
Παρατήρηση τέταρτη: Η Περιφερειακή Αρχή θέτει κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας στα ιδιωτικά συμφέροντα, προκειμένου να μην δρουν ανεξέλεγκτα και να έχει κέρδος το Δημόσιο Ταμείο. Αυτό έπραξε στη συγκεκριμένη περίπτωση, με κέρδος την έκπτωση 10% από την εταιρία, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό θα πράττει και στο μέλλον έναντι όλων.

http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: