Κυριακή, Ιουλίου 12, 2015

ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ 117 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διασώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 117 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό το οποίο έπλεε ακυβέρνητο 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το λιμάνι της Ζακύνθου. Απαντες έφθασαν σώοι και αβλαβείς μερικές ώρες αργότερα στο Κατάκολο, αλλά αρνούνται να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο από το οποίο διασώθηκαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Πύργου εξασφάλισε χώρο για την φιλοξενία των μεταναστών και έχει ληφθεί μέριμνα για την διανομή φαγητού και νερού. Βοήθεια είναι έτοιμος να παράσχει και ο γειτονικός δήμος Ανδραβίδας - Κρεστένων.


Στο κτίριο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πραγματοποιείται σύσκεψη, στην οποία μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, με σκοπό τη λήψη μέτρων για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

Οι μετανάστες ζήτησαν να εγκαταλείψουν το πλοιάριο που τους μετέφερε, καθώς διέτρεχαν κίνδυνο και διασώθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο «Island Princess» το οποίο έπλεε στην περιοχή. Στην επιχείρηση μετείχε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. 

Στο λιμάνι του Κατακόλου βρίσκονται επίσης κλιμάκια του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε όσους μετανάστες πιθανόν την χρειάζονται, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις. Λιμενικοί και αστυνομικοί που βρίσκονται στο λιμάνι αναμένεται να ξεκινήσουν την διαδικασία της ταυτοποίησης.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: