Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2015

ΠΩΣ ΠΗΡΕ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΤΟ ΣΔΙΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Νέες πληροφορίες σχετικά με το πώς πήρε ο Ελλάκτωρ, (οικογένεια Μπόμπολα) τη διαχείριση απορριμμάτων ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Θυμίζουμε ότι οι υπογραφές έπεσαν στις 10 Ιουνίου 2015.

Η συμφωνία είχε επιτευχθεί πριν από τις εκλογές με τους δημάρχους της περιοχής. Βασικός μοχλός ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Κοζάνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συμφωνήσει και μάλιστα την περίοδο που στελέχη του έβριζαν χυδαία τον εν λόγω εργολάβο.


Έμενε μόνο μία λεπτομέρεια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, κος Λεωνίδας Μπόμπολας, είχε εμπλοκές με το νόμο. Συγκεκριμένα, η φορολογική διοίκηση του είχε επιβάλει πρόστιμο 4,1 εκ. Ευρώ λόγω των ποσών που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ. Το πρόστιμο είχε μπει προεκλογικά. Η σύμβαση λοιπόν, για το ΣΔΙΤ θα ήταν άκυρη αν υπογραφόταν.

Υπήρχε μόνο μία λύση: Κατά παράβαση της διαχρονικής απαίτησης των δανειστών που απαγόρευαν χαριστικές πράξεις προς οφειλέτες άνω του 1 εκ. Ευρώ, η παρούσα κυβέρνηση νομοθέτησε τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων χαρίζοντας στους μεγαλοοφειλέτες πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν την επομένη της έκδοσης του ΦΕΚ, να προσέλθει ο κος Μπόμπολας στην εφορία και να καταβάλει μόνο 1,8 εκ. Ευρώ. Του αφαιρέθηκαν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις (2,3 εκ. Ευρώ). Τη «δουλίτσα» συντόνισε υπουργός του οικονομικού επιτελείου με εντολή Τσίπρα.  
http://azoum.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: