Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015

ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΛΩΝΑ-ΙΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ!

Πραγματικά, τα επικίνδυνα και τραμπούκικα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Σχολή Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στο ΚΕΤΘ Αυλώνα σκορπούν ανησυχία και απαιτούν την άμεση αντιμετώπιση.
Η αναζήτηση ευθυνών από τη διοίκηση της Σχολής και το ΓΕΣ για την παράνομη συμπεριφορά στελέχους, που εκτός του άλλων υπέβαλε τους συναδέλφους σε καψόνια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μετέτρεψε το συγκεκριμένο στέλεχος σε  Αστυνόμο Μπέκα, καθώς αναζήτησε τον συγγραφέα της καταγγελίας.
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι όταν οι υποψίες του στράφηκαν σε συγκεκριμένο συνάδελφο στρατιώτη, του επιτέθηκε με βωμολοχίες πεζοδρομίου –που το ήθος των στρατιωτών και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν επιτρέπει την επανάληψη-, αλλά και σε απειλές ξυλοδαρμού.

Ήταν μια ακόμη απόδειξη της αυθαιρεσίας και της βάναυσης συμπεριφοράς στελεχών που στρέφονται κατά των συνάδελφων, των οποίων παραβιάζουν τα δικαιώματα αλλά και κάθε έννοια δικαίου. 
Απαιτώντας την υποταγή μας! Απαιτώντας την σιγή μας. 
Είναι μια ακραία συμπεριφορά καταδικαστέα από το σύνολο του προσωπικού και της διοίκησης της ΣΑΤ, που είναι ενήμερη πλέον για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ίλη Αρμάτων.
Τόσο ο Ίλαρχος, όσο και ο διοικητής της ΣΤΑ διαχώρισαν τη θέση τους. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ανθυπασπιστής τέθηκε εκτός υπηρεσίας (σήμερα ήταν ΑΥΔΜ) και στάλθηκε στο σπίτι του. Ελπίζουμε όχι μόνο για να εκτονώσουν την κατάσταση....
Εμείς περιμένουμε από τη διοίκηση της μονάδας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Ναι μεν κάλεσε το στέλεχος που παρανόμησε να δώσει εξηγήσεις, αλλά η βαρύτητα του περιστατικού απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.
Η συμπεριφορά του Ίλαρχου, ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών και σε συγκεκριμένα ζητήματα έχει αδικήσει τους φαντάρους,  κινείται στο πλαίσιο της λογικής να ορθώσουμε στεγανά και να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας. Είναι μια λογική που παρουσιάζεται καλοπροαίρετη –ελάτε να συζητήσουμε τα προβλήματα σας-, αλλά ουσιαστικά αποκαλύπτει τη διάθεση συγκάλυψης όταν καταλήγει στην άποψη «ότι με αυτό τον τρόπο θα καταλάβουν οι φαντάροι ότι έχουν λάθος και έχουν παρεξηγήσει»!
Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι οι φαντάροι κατανόησαν ότι είναι δύναμη τους η δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.  Ότι είναι πολύ καλύτερα να αντιμετωπίσουν συλλογικά και ενωμένα τα προβλήματα τους, να βγουν Παραπονούμενοι και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά οι συνάδελφοι φαντάροι ένιωσαν Δυνατοί. Ότι για πρώτη φορά εκφράστηκε Αλληλεγγύη μεταξύ τους.
Εμείς δηλώνουμε σε όλα τα παιδία και πολύ περισσότερο στον συνάδελφο που βίωσε την χυδαία και τραμπούκικη επίθεση ότι είμαστε στο πλευρό τους. Του προσφέρουμε νομική κάλυψη για να κινηθεί εναντίον του στελέχους, πέρα από τις προβλεπόμενες ενέργειες της διοίκησης της μονάδας και του ΓΕΣ.
Ας καταλάβουν επομένως ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι δίπλα στο φαντάρο, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Είμαστε οι φαντάροι που μαζί με την πλειοψηφία της στρατευμένης νεολαίας χύνουν ιδρώτα, χώνονται σε σκοπιές και αγγαρείες, βιώνουν την αδικία και την εργασιακή εκμετάλλευση..
Αλλά Αντιστεκόμαστε στου Παραλόγου τη Θητεία. Οι κοινοί μας αγώνες και μόνο, η καθημερινή μας συνδικαλιστική παρέμβαση είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξουν τα πράγματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες. 
Θυμίζουμε την σχετική καταγγελία:
ΚΕΤΘ Αυλώνα: στην ύλη Αρμάτων τα καψόνια συνεχίζονται κανονικά
Περιμέναμε να δούμε αν θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου για μια θητεία για ανθρώπινο πρόσωπο, όταν ο ίδιος επισκέφτηκε το ΚΕΤΘ Αυλώνας πρόσφατα.
Περιμέναμε να δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από τη διοίκηση του Κέντρου, καθώς ο νέος διοικητής υποσχέθηκε ένα διαφορετικό στυλ διοίκησης από την απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη συμπεριφορά του Ταξίαρχου διοικητή που αντικατέστησε.
Όμως όλα αυτά μένουν κενό γράμμα καθώς συγκεκριμένα στελέχη εφαρμόζουν απαράδεκτες, προσβλητικές και παράνομες μεθόδους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ανθυπασπιστής Πλ. Ο οποίος όποτε εκτελεί καθήκοντα ΑΥΔΜ (Αξιωματικός Υπηρεσίας Διανυκτέρευσης Μονάδας)  επιβάλλει το δικό του προσωπικό πρόγραμμα, που καμιά σχέση δεν έχει με τις διαταγές και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Καταρχήν, έχει ταυτίσει το εγερτήριο με την Αναφορά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ταλαιπωρεί τους συναδέλφους αλλά και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να πέσει καμπάνα σε όποιον αργήσει στην Αναφορά.
Επίσης, το προσωπικό του ρολόι έχει κολλήσει στην εποχή της Χούνατς των Συνταγματαρχών.
Βασικό στοιχείο της καθημερινότητας του είναι το καψόνι και μάλιστα το ομαδικό καψόνι, μετατρέποντας το όποιο ατομικό παράπτωμα -ο ίδιος, πάντα, θεωρήσει ότι έκανε φαντάρος κόντρα στην λογική και στην αντίθετη γνώμη των υπολοίπων- σε συλλογικό παράπτωμα που επιφέρει συλλογική ποινή.
Αλήθεια, ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα μπορεί να μας πει που το προβλέπει αυτό ο Στρατιωτικός Καονισμός.
Που επίσης προβλέπει την ποινή που επέβαλλε ο Ανθυπασπιστής Πλ. στο σύνολο των φαντάρων –να τρέξουν δηλαδή τέσσερις (4) φορές την «πισίνα», το προαύλιο των ΥΕΑ,  γιατί κάποιος φαντάρος δεν άκουσε το όνομα του στην Αναφορά;
Αλήθεια, ο Ταξίαρχος έχει αναλογιστεί που οδηγεί το κλίμα αδικίας και η παράνομη συμπεριφορά των στελεχών;
Ανέχεται ή αλλιώς αποδέχεται ο διοικητής του ΚΕΤΘ φαντάροι να εξωθούνται στο να ζητούν Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, ελάχιστους μήνες πριν την απόλυση τους.
Καταλαβαίνει ο διοικητής πόσο κοντά βρίσκεται η μονάδα και το προσωπικό από το να ζήσουμε οδυνηρές καταστάσεις.
Γιατί γνωρίζουμε όλο το εύρος της θρασυδειλίας των συγκεκριμένων στελεχών, που μετά τα όσα έπραξαν και αναλογιζόμενοι τις συνέπειες αφενός απέτρεψαν τις αιτήσεις αναβολών, αφετέρου τους έλουσε κρύος ιδρώτας μην τυχών και συμβεί το μοιραίο.
Τέλος, επειδή για εμάς η σωματική ακεραιότητα, η ψυχική υγεία και η ζωή των φαντάρων είναι το πρώτιστο μέλημα μας καλούμε τον Ταξίαρχο Διοικητή του ΚΕΤΘ Αυλώνα και το ΓΕΣ να πράξουν άμεσα ότι προβλέπεται.
Αυτή η συμπεριφορά των στελεχών, αλλά κυρίως καμιά απώλεια φαντάρου δεν είναι Ανεκτή.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: