Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Πέμπτη αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης. Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφανθεί πότε θα συγκληθεί το συνέδριο και εάν θα είναι έκτακτο ή διαρκές.

Με δεδομένη την πρόθεση του κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε συντεταγμένες διαδικασίες και έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, η Πολιτική Γραμματεία δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει σε απόφαση. Κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για εσωκομματικό δημοψήφισμα ή Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες και όχι μετά την παρέλευση κάποιου χρόνου, όπως επιθυμεί ο κ. Τσίπρας.



Η εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα ήταν η διεξαγωγή συνεδριακής διαδικασίας τον Σεπτέμβριο με στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος ανατροπών προτού κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους.

Ωστόσο, βρέθηκε αντιμέτωπος με αντιδράσεις που φθάνουν στα όρια της εσωκομματικής ανταρσίας, καθώς όπως εκτιμάται η πάλαι ποτέ πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας δεν είναι σε θέση να «περάσει» εισηγήσεις και αποφάσεις. 

Στη συνεδρίαση η Αριστερή Πλατφόρμα και οι άλλες συνιστώσες ζητούσαν την διακοπή της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την λήψη νέων αποφάσεων για την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης.

Εν τέλει και αντίθετα από τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα, τα θέματα παραπέμφθηκαν εσπευσμένως σε έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Πέμπτη. Εκεί, όπου ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να ελέγχει την πλειοψηφία, θα αποφασιστούν οι συλλογικές διαδικασίες του κόμματος την επόμενη περίοδο.
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: