Κυριακή, Ιουλίου 12, 2015

ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΔΑΣ;ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ...

ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΩΣ ΕΤΣΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΛΑΘΟΣ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
Ξεκάθαρη θέση πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης στο θέμα των διαρροών από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της ψηφοφορίας. 

«Εγώ ως υπουργός αν διαφωνούσα, θα υπέβαλα παραίτηση και θα παρέδιδα την έδρα μου» σημείωσε, μιλώντας στο Μega.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει ανασχηματισμός, ο κ. Σταθάκης είπε ότι «λογικά θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην κυβέρνηση», σημειώνοντας όμως ότι αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού.


Για τις τράπεζες ο κ. Σταθάκης είπε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα παραμείνουν οι περιορισμοί για αρκετό χρονικό διάστημα. 

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο «κουρέματος» των καταθέσεων, ο υπουργός απάντησε: «Δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων. Δεν γίνεται με ευκολία, είναι μακρά διαδικασία. Δεν ισχύει ούτε και σε περίοδο συμφωνίας. Είναι ένα ενδεχόμενο που δεν νομίζω ότι το ευρωπαικό τραπεζικό σύστημα θα διακινδυνεύσει τη φήμη και τη σταθερότητά του. Είναι ένα ακραίο μέτρο.» 
.......................

Σκληρή κριτική άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, με ανάρτηση του  στο Facebook, στη πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και σε όσους απείχαν από την ψηφοφορία της Βουλής την Παρασκευή, τονίζοντας οτι «γοητεύονται -τουλάχιστον- από την αίσθηση της ρήξης».

Έγραψε: «Lost in space...είναι το ελάχιστο που μπορεί να πεί κάποιος για την Ζωή τον Λαφαζάνη και τους πέριξ αυτών που απήχαν στην ουσία από την ψηφοφορία στη Βουλή. Γοητεύονται -τουλάχιστον- από την αίσθηση της ρήξης, που εισάγει η πρακτική τους, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ, θεωρώντας τους εαυτούς τους κάτι ανάμεσα στη Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Γκουεβάρα. Η άγνοια του μέγεθους της καταστροφής τους δίνει έναν αέρα πολέμου… Απομένουν τα συνθήματα και τα τοτέμ του πολέμου για να ολοκληρωθεί η τραγωδία, που με πάθος επιθυμούν»!.

ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: