Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ

«Λάδι» βγήκαν για την υπόθεση της ΜΚΟ «Αποκατάσταση για τη Δημοκρατία στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια» ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, ένας πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ακόμη ένας πανεπιστημιακός. Επειτα από πολύμηνη έρευνα, χθες ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης - αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
Η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών τον Μάρτιο του 2014 ύστερα από ανώνυμη επιστολή. Η καταγγελία έκανε λόγο για οικονομικό «σκάνδαλο» 320 χιλιάδων ευρώ τουλάχιστον, τα οποία προορίζονταν για την υδροδότηση ενός Λυκείου θηλέων στο Κόσοβο...


Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε κατά ένα μέρος στο ΣΔΟΕ, ενώ ο εισαγγελέας αναζητούσε και άλλα στοιχεία σχετικά με τις δράσεις της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της πλαστογραφίας. Μάλιστα, από το 2011 υπήρχαν δημοσιεύματα ότι είχε λάβει 528.200 ευρώ, μόνο μέχρι το 2004, ενώ την ανέφεραν ως «θυγατρική» της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Γεγονός πλέον είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, «στον έλεγχο των χρήσεων 2001-2010 διαπιστώθηκαν συνήθεις μη ουσιαστικές παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι οποίες δεν μεταβάλλουν την πραγματική εικόνα της εταιρείας ούτε και τα αποτελέσματα των δηλώσεων εισοδήματός της.

Δεν διαπιστώθηκαν παρατυπίες ή παραβάσεις στην έκδοση ή λήψη φορολογικών στοιχείων και ούτε στοιχεία που να δηλώνουν τη μη πραγματοποίηση όλων των έργων για τα οποία έλαβε χρηματοδότηση».

Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας Διαφθοράς αποφαίνεται ότι δεν προέκυψε καμιά ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Νίκος Φωτόπουλος
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: