Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΑ SECURITY ΓΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ; Η ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΜΠΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ»

Blogger, άνεργος και εθελοντής διασώστης, που κατήγγειλε αντεργατική συμπεριφορά εταιρίας security, καταδικάστηκε ερήμην με χρηματική πληρωμή και εάν δεν την πληρώσει η ποινή του θα είναι φυλάκιση 12 μηνών.

Το συμβάν

Πιο συγκεκριμένα ο διαχειριστής του blog jimmysgreek-security.blogspot.com ανήρτησε στοιχεία που αποδεικνύουν πως η εταιρία Mega Sprint Guard,  Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας, με έδρα το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, είχε συνάψει συμβάσεις εργασίας στις οποίες θα πληρώνει τους εργαζόμενους της όποτε ήθελε η εργοδοσία, ακόμη και 3 μήνες μετά, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν ως και 12 ώρες χωρίς όμως να έχουν ασφάλιση.


Συμβάσεις αντεργατικές και δουλειές με το Δημόσιο
Επίσης, σύμφωνα με το osarena.net που έφερε στην επιφάνεια το συμβάν αυτό, και βάσει δημοσιεύσεων του διαχειριστή του blog που έβγαλε πρώτος την καταγγελία, εντός της σύμβασης υπάρχουν διατάξεις οι οποίες λένε πως όποια πρόσθετη παροχή της εταιρίας προς του εργαζόμενους θα συμψηφίζεται με τα δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα, με τη νυχτερινή απασχόληση των εργαζομένων, την υπερεργασία και την απασχόληση της Κυριακές, πράγμα που σημαίνει κατάργηση της πενθήμερης εργασίας στη πράξη, όχι μόνο στα εμπορικά καταστήματα αλλά και σε άλλου είδους εταιρίες ενώ η ημερήσια απασχόληση παύει να είναι 8 ώρες και μπορεί να φτάσει ως και τις 14.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει συνάψει και συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο αφού έχει αναλάβει τη φύλαξη του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο(και όχι μόνο, αλλά με τον ΟΑΕΔ και με διάφορα υπουργεία) και προξενεί μεγάλη απορία πως δέχεται η «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση να έχει σύμβαση εργασίας με μια εταιρία που καταπατά έτσι κάθε εργατικό δικαίωμα. Μάλιστα το 2012 το Εργατικό Κέντρο Χίου είχε βγάλει την ακόλουθη καταγγελία για τη συγκεκριμένη εταιρία:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεχτη και αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας MEGA SPRINT GUARD Α.Ε. η οποία απέλυσε παραμονές Χριστουγέννων δύο εργαζομένους από τη φύλαξη του εργοστασίου της ΔΕΗ γιατί τόλμησαν να ρωτήσουν τα δικαιώματά τους και να μην υπογράψουν ψεύτικα χαρτιά για το μισθό που έπαιρναν.
Ζητούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει ξανά τις βάρδιες των εργαζομένων και τους μισθούς που εισπράττουν οι εργαζόμενοι. Θεωρούμε ότι η διεύθυνση της ΔΕΗ ΧΙΟΥ πρέπει να ελέγχει ποιοι υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι φύλαξης σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις και ποιοι τελικά βρίσκονται στον ευαίσθητο χώρο του εργοστασίου κάθε στιγμή.Άραγε η αστυνομία ποιόν εργαζόμενο έπρεπε να βγάλει έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στις 23/12/2011.
Ως εδώ, δε θα επιτρέψουμε και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόβλημα εκμεταλλευόμενες την κρίση να ισοπεδώσουν τα πάντα.

Θα μας βρουν απέναντί τους.»

Τα του δικαστηρίου
Οι ιδιοκτήτες της Mega Sprint Guard Α.Ε αποφάσισαν πως οι αναρτήσεις του blogger δεν ήταν ιδιαίτερα καλές για την εικόνα της εταιρίας στη κοινή γνώμη και κινήθηκαν νομικά εναντίων του. Διαβάστε απόσπασμα της δικογραφίας και θα καταλάβατε απόλυτα για πιο πράγμα μιλάμε.

http://kollectnews.org/2015/07/27/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5/

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: