Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2015

ΠΑΤΡΑ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΆΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την εταιρεία καθαρισμού, που έχει αναλάβει την καθαριότητα του Νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» στην Πάτρα, για τη προκλητική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους της.

Στις απλήρωτες υπερωρίες και την εργασία χωρίς ρεπό, έρχονται να προστεθούν ο αυταρχισμός και οι απολύσεις, εννιά εργαζόμενων.

Όπως αναφέρει το σωματείο στην καταγγελία του:


«Η εν λόγω εταιρεία αναγκάζει τους εργαζόμενους να εργάζονται πάνω από 40 ώρες την βδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό και χωρίς να πληρώνονται την υπερεργασία και υπερωρία τους. Ταυτόχρονα, φέρεται στους εργαζόμενους με απαξιωτικό και αυταρχικό τρόπο, δείχνοντας το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της εργοδοσίας. Την τελευταία βδομάδα προχώρησε σε απολύσεις εννιά εργαζομένων, με αποτέλεσμα να πεταχτούν στην ανεργία συνάδελφοι, και ταυτόχρονα να βγαίνει η δουλειά πλέον από λιγότερους εργαζόμενους.

Η εταιρεία αυτή δεν είναι η μόνη που εφαρμόζει τέτοιες εργασιακές σχέσεις. Και αυτός ο εργολάβος και ο προηγούμενος αλλά και όλοι οι εργοδότες, για να βγάλουν το μέγιστο κέρδος, εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους εργαζόμενους. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο προηγούμενος εργολάβος, "Υάδες", είχε απλήρωτους τους εργαζόμενους και στο συγκεκριμένο έργο αλλά και στο έργο καθαριότητας του Πανεπιστημίου της Πάτρας όπου προχώρησε και σε εκδικητικές απολύσεις επειδή οι εργαζόμενοι ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να οργανωθούν στο κλαδικό μας σωματείο και να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα του συνόλου της εργατικής τάξης. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο.

Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την Ε.Ε. και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο – λαιμητόμο, αλλά και σε κάθε άλλη προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας, με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 7:30 μ.μ. στην Πλ.Γεωργίου. Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Μπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά».    http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
12-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: