Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2015

ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΟΧΟΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Βομβιστική επίθεση έπληξε τα ξημερώματα αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ατόμων και μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε σημαντικές ζημιές. 

Σε δεύτερο περιστατικό -για το οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις άμεσης διασύνδεσης- δύο άγνωστοι άνοιξαν το πρωί πυρ μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη πριν διαφύγουν. 

Τα κίνητρα είναι άγνωστα, όμως η ένταση με φόντο το βόρειο Ιράκ και το κουρδικό -και την έναρξη επιχειρήσεων αμερικανικών αεροσκαφών από το Ιντσιρλίκ- είναι απτή στη χώρα.


Η βομβιστική επίθεση με στόχο το αστυνομικό τμήμα σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στο Σουλτάνμπεϊλι, στην ασιατική πλευρά της πόλης. 

Τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και δύο πολίτες, ενώ από την φωτιά κατέρρευσε μέρος του τριώροφου κτιρίου που στέγαζε το αστυνομικό τμήμα. Η πυρκαγιά ήταν τέτοια που επίσης προκάλεσε ζημιές σε γειτονικά κτίρια και έκαψε περίπου 20 παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Στο δεύτερο περιστατικό, δύο άγνωστοι άνοιξαν το πρωί της Δευτέας πυρ στο σημείο μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη και διέφυγαν πριν φτάσει η αστυνομία. Το προξενείο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ευρωπαϊκής πλευράς. 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, επρόκειτο για έναν άνδρα και για μία γυναίκα. Για την επίθεση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη καμία ομάδα.  . in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
10-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: