Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015

ΤΡΟΦΕΙΑ 300 ΕΥΡΩ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»

Τροφεία 300 ευρώ το μήνα, με τη μορφή της ...«υποχρεωτικής δωρεάς», ανακοίνωσε στους γονείς των ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό το ΔΣ του Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος».
Το «φιλανθρωπικού τύπου» Ιδρυμα που χρηματοδοτείται κυρίως από την καταβολή νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ και από μια «συμβολική» κρατική επιχορήγηση, «προχωράει εν μια νυκτί σε σαρωτικές αλλαγές με δραματικές συνέπειες για εξυπηρετούμενους, γονείς και εργαζόμενους», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).
Το Ιδρυμα φιλοξενεί περίπου 25 οικότροφους, ενώ άλλα 78 άτομα παρακολουθούν μαθήματα και θεραπείες (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, παραγωγικά εργαστήρια, ειδική διαπαιδαγώγηση κ.ά.), με την προϋπόθεση ότι οι γονείς τους είναι ασφαλισμένοι.

Μέχρι φέτος, οι γονείς πλήρωναν μόνο μέσω των εισφορών τους στον ΕΟΠΥΥ. Τώρα επιβάλλονται τροφεία και φυσικά όποιος γονιός αδυνατεί να καταβάλει το ποσό, το παιδί του θα παραμείνει στο σπίτι. Είναι ενδεικτικό πως το Ιδρυμα ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τη Δευτέρα, αλλά παρέμεινε κλειστό.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για εννιά μήνες και η διοίκηση ανακοίνωσε πως θα τους επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία ως ...«ισοδύναμο», αντί για απολύσεις ή μειώσεις μισθών. Φυσικά, αν μειωθούν τα τμήματα λόγω αδυναμίας πληρωμής, θα ακολουθήσουν και απολύσεις.
«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και η κατάσταση σε πολλούς χώρους είναι στον αέρα. Τα προβλήματα στα δημόσια ειδικά σχολεία παραμένουν και πολλά από αυτά μπορεί να μην ανοίξουν. Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων - Παιδιών Νοητικά Υστερούντων», καταγγέλλει το ΣΕΜΙΣΕΑ και καλεί σε οργάνωση του αγώνα για:
Να μη μείνει κανένα παιδί με αναπηρία εκτός εκπαίδευσης.
Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των κέντρων Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.).
   http://www.rizospastis.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: