Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Το Σάββατο έγινε στην Ανδαλουσία ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο ομοφυλόφιλων, που εργάζονται στην Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας - Νόμιμοι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων από το 2005 στην χώρα

Δύο άνδρες αστυνομικοί σε πόλη της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, επισημοποίησαν την πενταετή σχέση τους το περασμένο Σάββατο σε τελετή που έγινε στην Βασιλική Σχολή Ιππασίας της Ανδαλουσίας.  

Ο Chema και ο Jonathan παντρεύτηκαν στην πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα και παρά την αρχική τους πρόθεση να μην δοθεί δημοσιότητα στον γάμο τους, το γεγονός απασχόλησε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην χώρα, αφού πρόκειται για τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων αστυνομικών στην Ισπανία. Ο Chema έδωσε συνέντευξη στο δημόσιο ραδιόφωνο της Ανδαλουσίας και δήλωσε ότι ελπίζει ο γάμος τους να γίνει παράδειγμα και σε άλλα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην χώρα και να τολμήσουν να «κάνουν το επόμενο βήμα» και να επισημοποιήσουν την σχέση τους.
Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία ο γάμος του ζευγαριού να μην γίνει ευρέως γνωστός, κάτι που όμως δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί αφού η είδηση δημοσιοποιήθηκε πρώτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην συνέχεια, αναφέρθηκε και σε εφημερίδες της χώρας. Ο Chema στην ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ζευγάρι να ολοκληρώσει στο μέλλον την ευτυχία του και με την υιοθεσία ενός παιδιού, ενώ δήλωσε, ότι, αν η Καθολική Εκκλησία αποφασίσει να επιτρέψει τον γάμο ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, τότε, ο ίδιος και ο σύντροφός του θα πραγματοποιήσουν και θρησκευτική τελετή.

Η Ισπανία υπήρξε πρωτοπόρος στους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου και ήδη από το 2005, όταν ήταν πρωθυπουργός ο σοσιαλιστής Θαπατέρο, η χώρα είχε εγκρίνει με σχετικό νόμο τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.  
Εύα Παυλάτου
http://www.protothema.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
12-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: