Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΕΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δεν έφταναν τα οξυμένα προβλήματα που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ήρθε και η μετάταξη 10 εργαζομένων (οι επτά από το νοσηλευτικό προσωπικό) σε άλλο νοσοκομείο της παραμεθορίου, για να επιδεινώσει κι άλλο την τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Η μετατάξεις υπογράφτηκαν από τον πρώην υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή λίγο πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης, με βάση τον «μνημονιακό» νόμο 4223/13. Με αυτήν την εξέλιξη, ενισχύονται οι ανησυχίες των εργαζομένων ότι μεθοδεύεται η συνολικότερη υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι εργαζόμενοι, το Νοσοκομείο Κομοτηνής εφημερεύει κάθε μέρα. Ετησίως εξυπηρετούνται 60.000 ασθενείς από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), 60.000 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ πραγματοποιούνται 10.000 εισαγωγές που αντιστοιχούν σε 38 - 39.000 μέρες νοσηλείας.
Αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται σήμερα από 84 νοσηλευτές και 40 - 45 γιατρούς, πολλοί από τους οποίους είναι επικουρικοί. Τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι 72 και με τη μετάταξη θα φτάσουν τα 80. Σε ειδικούς γιατρούς από τις 78 θέσεις που προβλέπονται, καλυμμένες είναι οι 32. Το προσωπικό αυτό είναι μοιρασμένο σε 9 κλινικές (Καρδιολογική, Παθολογική, Χειρουργική, ΩΡΛ, Ορθοπαιδική, Μαιευτική, Ουρολογική, Παιδιατρική, ΜΕΘ).
Με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ καταγγέλλει: «Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ίσως ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους, κάνουν αντιπολίτευση στον υπουργό Υγείας, που αποφάσισε τις μετατάξεις. Βέβαια, αυτό το έργο το έχει δει ο λαός του νομού και από στελέχη και βουλευτές και άλλων κυβερνητικών κομμάτων.
Το ζήτημα είναι ο λαός να βγάλει συμπεράσματα με την εμπειρία του από το χώρο της Υγείας και το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Μόνο το καθολικό και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, σύστημα Υγείας μπορεί να ανακουφίσει το λαό.
Οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη σε μια τέτοια κατεύθυνση, διεκδικώντας παράλληλα κάθε δυνατή βελτίωση. Ετσι, για το Νοσοκομείο Κομοτηνής διεκδικούμε, άμεσα, το ταχύτερο δυνατό, την πρόσληψη ικανού αριθμού νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού».  

http://www.rizospastis.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: