Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2015

ΣΤΟΥΣ 464 ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ

Σε διπλάσια επίπεδα, στους 464, ανέβασαν οι ιρανικές αρχές τον αριθμό των ιρανών προσκυνητών που έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα έξω από τη Μέκκα -ενώ ο επίσημος απολογισμός των σαουδαραβικών Αρχών έχει παραμείνει συνολικά σε 769. 

Η υπόθεση συνεχίζει να πυροδοτεί οργισμένες επιθέσεις της Τεχεράνης κατά του Ριάντ, με τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ να προειδοποιεί εσχάτως με «σκληρά μέτρα» εάν δεν επαναπατριστούν οι σοροί.


Από το Ιράν, ο τελευταίος επίσημος απολογισμός της ιρανικής επιτροπής διοργάνωσης του χατζ αναθεωρήθηκε την Πέμπτη από 241 σε 464.

«Επτά ημέρες μετά το τραγικό αυτό συμβάν (το ποδοπάτημα στη Μίνα) και συνεχείς έρευνες, με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο αριθμός των ιρανών προσκυνητών που έχασαν τη ζωή τους στη Μίνα αυξήθηκε σε 464» ανέφερε η επιτροπή διοργάνωσης.

Όπως δείχνουν τα περισσότερα στοιχεία, το Ιράν μετρά τα περισσότερα θύματα από την τραγωδία στη Σαουδική Αραβία. Τις προηγούμενες ημέρες, αναφορές Ινδών και Πακιστανών αξιωματούχων είχαν επίσης καλλιεργήσει υποψίες πως ο αριθμός των νεκρών συνολικά από το ποδοπάτημα ξεπερνά τους χίλιους. 

Στο ίδιο το Ιράν, η τραγωδία έχει προστεθεί στο κλίμα αντιπαλότητας με τη Σαουδική Αραβία καθώς οι δύο περιφερειακές δυνάμεις ανταγωνίζονται για την επιρροή τους στην ευρύτερη περιοχή -με πιο ορατό παράδειγμα τη σύγκρουση στην Υεμένη.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: