Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015

ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σήμερα, Παρασκευή, ήταν τα τελευταία δρομολόγια που έγιναν για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου προς τον Πειραιά. Και αυτό διότι έληξε η σύμβαση που είχε υπογραφεί με τις εταιρείες, οι οποίες πάντως συμμετείχαν και στον νέο διαγωνισμό.

Έτσι, πολύ πιθανόν από αύριο, Σάββατο, θα αρχίσουν τα νέα δρομολόγια.


Την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απηύθυνε «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θαλάσσια μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που χρήζουν διεθνούς προστασίας» προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, αναζητώντας τρία πλοία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και οι έξι προσφορές για την επιλογή τουλάχιστον τριών πλοίων προωθήθηκαν στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκου Φλαμπουράρη.

Δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν, δεν αποκλείεται από αύριο, Σάββατο, να αρχίσουν πάλι τα δρομολόγια με τα πλοία και να υπογραφεί η σύμβαση με τις ακτοπλοϊκές.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, δεν θα εξαιρεθούν τα πλοία αυτά από την απεργία που έχει προκηρυχθεί.

Διονύσης Βυθούλκας
in.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: