Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2015

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 
Υπουργικό συμβούλιο προγραμματίζεται για μεθαύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποφασιστεί πότε θα κατατεθεί στη Βουλή.
Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες  κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ). Υπουργός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έρθει «σύντομα», χωρίς όμως να προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο.

«Δεν συζητήθηκε το ασφαλιστικό. Εγώ παρουσίασα τις προτάσεις μου για το ότι χρειάζεται μία δομική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που θα το κάνει δίκαιο και που θα εξασφαλίζει ότι οι συντάξεις θα είναι αξιοπρεπείς, όχι συντάξεις-φιλοδωρήματα. Αλλά οι κυβερνητικές αποφάσεις επ' αυτού θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες», δήλωσε εν τω μεταξύ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος του Μ. Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της κοινής σύσκεψης ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ υπό τον πρωθυπουργό.
Ερωτηθείς εάν κατέθεσε πρόταση να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Όχι βέβαια» και υπογράμμισε: «Δεν έχουμε πει τίποτα που αφορά μειώσεις, όλες οι προτάσεις μας αφορούν ακριβώς τον εξορθολογισμό». «Έχουμε πει, λοιπόν, ότι οριζόντιες μειώσεις συντάξεων, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, δεν θα κάνουμε» σημείωσε για να προσθέσει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε να εξαφαλίσει και την επιβίωση για το μέλλον και συντάξεις που να μην είναι συντάξεις-φιλοδωρήματα.
Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
20-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: