Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2015

ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

Η ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΑ ΦΙΛΟΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ....ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.








Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και δείχνουν τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. 


«Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι περιμένουν στη βροχή, έξω από το πρώτο ελληνικό «hotspot» στη Μόρια της Λέσβου, για να παραλάβουν τα έγγραφά τους. «Έχουμε δει πολλές έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά να περιμένουν στην ουρά για αρκετές ημέρες μέσα στη λάσπη. Είναι βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο και κάποιοι απ’ αυτούς φορούν μόνο ένα μπλουζάκι. Πολλοί δεν μπορούν να σταθούν πια όρθιοι γιατί τα πόδια τους έχουν πρηστεί, αφού είναι υγρά για αρκετές ημέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντονιστής των ‪Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Λέσβο, Yves Wailly.

Οργή προκαλεί ακόμη και η επώνυμη καταγγελία αλληλέγγυας προσφύγων ότι οι αστυνομικοί συνεχίζουν να βιαιοπραγούν κατά των προσφύγων και των μεταναστών στο κέντρο κράτησης στη Μόρια.
http://kollectnews.org/2015/10/24
Την ίδια στιγμή η ΕΕ και τα κράτη-μέλη αρνούνται να ανοίξουν τα χερσαία σύνορά έτσι ώστε οι πρόσφυγες να μπορούν με ασφάλεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους με αποτέλεσμα οι θάνατοι προσφύγων να αυξάνονται συνεχώς.

photo: © Alessandro Penso 
http://kollectnews.org/
ΠΡΕΖΑ TV
25-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: