Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2015

ΤΟ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...ΕΝΩ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΕΚΦΥΛΙΣΑΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ...ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ "ΜΕΣΣΙΑΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ...

---ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---

Δια "πυρός και σιδήρου" έχει να περάσει η κυβέρνηση μέχρι να κλείσουν οι αξιολογήσεις και να λάβει τις δυο πρώτες υποδόσεις. Οι λίγες ημέρες προθεσμία που πήρε δεν εφησυχάζουν το Μέγαρο Μαξίμου που γνωρίζει από τώρα πως έχει να αντιμετωπίσει έντονες αντιδράσεις αν η λύση που προκριθεί τελικά για τα κόκκινα δάνεια εμφανίζει μεγάλες αποκλίσεις από την αρχική.  Όλα αυτά τη στιγμή που ένα νέο "μασάζ" πρέπει να ξεκινήσει στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το δεύτερο βαρύ πακέτο των προαπαιτούμενων που έρχεται, ενώ ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οδό Νίκης συζητούν το κλείσιμο του πρώτου.
Παράλληλα η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμετώπη και με το "κίνημα της πλατείας", από συνταξιούχους, αγρότες και κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 12 Νεομβρίου, στην πανελλαδική απεργία, το Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί μπροστά και από πρώην συντρόφους του που είτε βρίσκονται, πλέον υπό την σκέπη της Λαϊκής Ενότητας, είτε εντάχθηκαν στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή ετοιμάζουν νέα ανεξάρτητα κινήματα. Το κυβερνητικό επιτελείο προβληματίζει η επέτειος του Πολυτεχνείου που έρχεται με μαθητές και φοιτητές να έχουν ήδη δείξει "τα δόντια τους", ενώ και τα Δεκεμβριανά, με το κλείσιμο 8 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποτελούν μια "απειλή" για κινητοποιήσεις.

Η νομοθέτηση του νέου πεδίου στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες για το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου ήταν, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, μόνο η αρχή ενός πλέγματος μέτρων, που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα έρθουν να αντισταθμίσουν τις βαριές επιπτώσεις του μνημονίου.
Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των ευπαθών ομάδων με την ¨επικαιροποιήση¨ του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι νέοι σχεδιασμοί της αρμόδιας υπουργού κ. Φωτίου περιλαμβάνουν την κάρτα κοινωνικού εισοδήματος και δωρεάν γεύματα σε δημοτικά σχολεία. Πιο συγκεκριμένα μελετάται ένα πιλοτικό πρόγραμμα ώστε να δίνεται ένα πρόγευμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για όλη την σχολική χρονιά κόστους 80 έως 100 εκατομμυρίων ευρώ. Θα αφορά 15.000 μαθητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Εργασιακές σχέσεις

Στο κομμάτι των εργασιακών δικαιωμάτων η κυβέρνηση έχει ρίξει μεγάλο βάρος, καθώς η ρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, η αποτροπή των ομαδικών απολύσεων, η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς, αλλά και η επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίων για την ρύθμιση των μισθών αναμένεται να λειτουργήσουν κατευναστικά απέναντι στα συνδικάτα που "βράζουν" το τελευταίο διάστημα.
Στόχος της Κουμούνδουρου, άλλωστε παραμένει η ισχυροποίηση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδικαλιστικό χώρο, στο πλασίο της ανασυγκρότητησης του κόμματος ενόψει του συνεδρίου της Άνοιξης.
Ο ¨θησαυρός¨ του ΕΣΠΑ

Η αξιοποίηση των παλαιών και νέων πόρων του ΕΣΠΑ και η "ένεση" ρευστότητας 4,5 δισ. ευρω είναι για την κυβέρνηση ένας από τους βασικούς πυλώνες προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε ρυθμούς ανάπτυξης το επόμενο διάστημα. Με προσανατολισμό την περιφέρεια, τις μικρομεσαίες και τουριστικές, αλλά και τις καινοτόμες επιχειρήσεις το υπουργείο Οικονομίας ευελπιστεί πολύ σύντομα να τονωθεί η αγορά με την εισροή σημαντικών κοινοτικών πόρων.
Το ¨κυνήγι¨ της φοροδιαφυγής

Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των ταμείων του κράτους από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της αξιοποίησης των λιστών με όσους μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό. Η πράξη από την θεωρία έχει αποδειχτεί δύσκολη διαχρονικά, όμως φαίνεται πως η "μάχη της σταγόνας" που ζει για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, οδηγεί σε μονόδρομο προκειμένου όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα να κληθούν να πληρώσουν.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει πολλά στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνού και τσιγάρων.
Νέες θέσεις εργασίας

Στην μάχη και η ανάσχεση της ανεργίας με το αρμόδιο υπουργείο να καλείται να κάνει πράξη τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για δημιουργία περισσότερων από 100.000  θέσεις εργασίας και τον προσανατολισμό της οικονομικής ενίσχυσης κατευθείαν στους ανέργους.
Η φιλοσοφία είναι να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις στην παροχή εγγυημένης απασχόλησης με την διασφάλιση πως ένα ποσοστό των ανέργων θα συνεχίσει να εργάζεται και μετά τη λήξη του προγράμματος.
Πρωταγωνιστής η υγεία

Το βιβλιάριο υγείας του ανασφάλιστου θα είναι διαθέσιμο από το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα για περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες που και λόγω κρίσης έχουν βρεθεί χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Στο χώρο της υγείας ο στόχος που έχει τεθεί είναι η δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας πρωτοβάθμιας φροντίδας με τη δημιουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, την δημιουργία των ιατρείων της γειτονιάς και την ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας των αστικών περιοχών. Τα παραπάνω σε συνδυσμό με την κατάργηση του πενταεύρου και την απρόσκοπτη πρόσβαση στο ΕΣΥ αποτελούν βασικά "στοιχήματα", προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει το κοινωνικό του προφιλ.
Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας

Η αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι στις προτεραιότητες του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη προκείμενου να μειωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στο δημόσιο, στις επιχειρήσεις και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Μεταξύ των στοχεύσεων είναι η διασύνδεση του TAXIS με τον ΑΜΚΑ, αλλά και η δημιουργία της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ προκειμένου οι συναλλαγές με το δήμοσιο να είναι ηλεκτρονικές. Σε αυτό το πνεύμα εξυπηρέτησης τόσο τον επιχειρήσεων όσο και των πολιτών θα είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού ΚΕΠ που είχε προαναγγελθεί από την πρώτη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η αναπτυξιακή τράπεζα

Με σκοπό την ενίσχυση και την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι πληροφορίες του NEWS 247 αναφέρουν πως στο υπουργείο Οικονομίας έχουν επανέλθει να επεξεργάζονται τα σχέδια για τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας.   
Αντώνης Αντζολέτος
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: