Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2015

ΕΚΑΝΑΝ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ 6 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΜΝΑ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ...ΜΟΛΙΣ ΓΙΑ 30 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.
Λίγο μετά τις 07:00 επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος που θα τους μεταφέρει από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο οι πρώτες εξι οικογένειες προσφύγων. 

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, τους πρόσφυγες συνόδεψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Ασελμπορν, o επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Γιαν Ασελμπορν συνομίλησαν με τους πρόσφυγες, αντάλλαξαν ευχές και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.


Πρόκειται για τους πρώτους 30 πρόσφυγες που μετεγκαθίστανται από την Ελλάδα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Συγκεκριμένα, θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο έξι οικογένειες με μικρά παιδιά (μεταξύ αυτών και παιδιά με ειδικές ανάγκες), από τους οποίους οι τέσσερις οικογένειες είναι από τη Συρία και οι δύο από το Ιράκ.

Οι 30 πρόσφυγες έφτασαν από την Τουρκία στη Λέσβο, καταγράφηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τη Frontex και την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια υπέβαλαν αιτήματα ασύλου. Τους πρόσφυγες συμβούλεψαν ως προς το πρόγραμμα μετεγκατάστασης η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 8:30 το πρωί με πτήση της Aegean με προορισμό τις Βρυξέλλες και από εκεί οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο με λεωφορείο. Στο ταξίδι θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Η εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αφενός η μετεγκατάσταση των 30 προσφύγων γίνεται σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατά προτεραιότητα μετεγκατάσταση ευάλωτων προσφύγων, αφετέρου γιατί συνιστά ένα μήνυμα για την ανάγκη ταχύτερης και τολμηρότερης ενεργοποίησης της ΕΕ με όρους αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Το πρόγραμμα Μετεγκατάστασης της ΕΕ, αφορά τη μεταφορά ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας (ασύλου και επικουρικής προστασίας) από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάποιο άλλο. Είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης που έχει στόχο την πιο δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο.
IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: