Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2015

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

Κινητοποίηση στην πύλη του εργοστασίου της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιούν από χτες το μεσημέρι οι 42 εργαζόμενοι, καθώς η νέα εργοδότρια εταιρεία «Waste Solutions» τους ανακοίνωσε ότι απολύονται. Οι νέοι εργοδότες δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά κατέθεσαν και μήνυση «κατά αγνώστων» για να αντιμετωπίσουν την κινητοποίηση, ενώ κάλεσαν και την αστυνομία.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται το ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία. Οπως καταγγέλλουν οι απολυμένοι, η νέα εργοδοσία αρχικά επιχείρησε να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού, διαβεβαιώνοντας σε συνάντηση που είχε με το σωματείο ότι θα ανανεώσει τις συμβάσεις όλων των 42 παλιών εργαζομένων που αμείβονταν με βάση την παλιά Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), δηλαδή με κατώτερο μισθό 751 ευρώ, με κλιμάκωση προς τα πάνω. Στη συνέχεια, όμως, τους απέλυσε όλους και προχώρησε σε νέες προσλήψεις με βάση τον κατά πολύ χαμηλότερο μισθό των 586 ευρώ που προβλέπει η νέα ΕΓΣΣΕ.
Σημειώνεται ότι κάθε τρία χρόνια γίνεται διαγωνισμός για την ανάληψη της διαχείρισης του εργοστασίου της «Ανακύκλωσης» από νέο εργοδότη. Μέχρι τώρα η ανανέωση των παλιών συμβάσεων γινόταν κανονικά, κάτω από την παρέμβαση και των ίδιων των εργαζομένων. Η Σωματειακή Επιτροπή της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης να παρέμβουν άμεσα και όλους τους φορείς και τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους έξω από τις πύλες του εργοστασίου.  
http://www.rizospastis.gr/
  
ΠΡΕΖΑ TV
3-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: