Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργολαβικές καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", λόγω της συστηματικής παραβίασης των δικαιωμάτων τους και την εργοδοτική τρομοκρατία από την εταιρεία "ΑΝΟΔΙΚΗ" που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, η εταιρεία τους χρωστάει δεδουλευμένα δύο μηνών (Αύγουστος και Σεπτέμβριος), καθώς και το επίδομα αδείας, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε απολύσεις τριών εργαζομένων, επειδή διεκδίκησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Επίσης σε εργολαβικούς εργαζόμενους δεν χορηγείται αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψαν.

Για τις παραβιάσεις και τις τρομοκρατικές απολύσεις είναι ενήμερη η διοίκηση του νοσοκομείου, που όμως εξακολουθεί να "ανέχεται" η εταιρεία να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, να τρομοκρατεί και να απειλεί τους εργαζόμενους.


Είναι φανερό ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων, που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οδηγούν μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση ακόμα και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και σε μισθούς - πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Στοχεύει στη σταδιακή κατάργηση της μόνιμης εργασίας στο Δημόσιο, αφού βήμα - βήμα αυξάνεται το ποσοστό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο που εργάζονται σε ιδιωτικά συνεργεία. Διευκολύνεται, έτσι, η μελλοντική κατάργηση της μονιμότητας και για τους υπόλοιπους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν:

Για να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες.

Για να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων.

Για να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και το επίδομα αδείας στις εργαζόμενες και να πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.

Να δοθεί αντίγραφο της Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Για την ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και την πρόσληψη των εργολαβικών εργαζομένων από το Νοσοκομείο με μόνιμη, σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα».  ΚΚΕ
ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: