Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2015

ΆΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΠΝΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Χωρίς αποτέλεσμα έληξη η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΝΟ με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, με αποτέλεσμα η νέα 48ωρη απεργία -που είναι σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί- να συνεχίζεται.

Δεν εξαιρούνται της κινητοποίησης τα τρία πλοία για τη μεταφορά των προσφύγων. Χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα λιμάνια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στη Μυτιλήνη και τη Σάμο.

Το νησί της Λέσβου θα επισκεφθούν την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.


Σε επιστολή που είχε στείλει ο υπουργός Θ.Δρίτσας προς τον γγ της ΠΝΟ, Γ.Χαλά, χαρακτήριζε «ιδιαίτερα αρνητική» την εξαγγελία συνέχισης της απεργίας. 

Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ακόμη ότι δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τα παρακάτω ζητήματα:

Για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, η συζήτηση είναι ακόμα ανοικτή και παρά τις δυσκολίες αξιολογούνται όλες οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και του ΝΑΤ.
Για το ζήτημα της ρύθμισης των συνθέσεων των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, δήλωσα πως έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικά βήματα και ο δρόμος είναι ανοικτός για μια λύση που θα ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό ή και σε απόλυτο τους ναυτικούς.
Για το ζήτημα της ναυτικής εργασίας, του ΓΕΝΕ, αλλά και του Οίκου Ναύτου και της ναυτικής εκπαίδευσης, όπως και πολλά άλλα, υπάρχουν ήδη δρομολογημένες πρωτοβουλίες με βάσιμες προσδοκίες ότι σε συνεργασία με τα Σωματεία και την ΠΝΟ, θα οδηγηθούμε σε ικανοποιητικές λύσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα προβλήματα του κλάδου των πλοηγών. Λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω και την κρισιμότητα των στιγμών, σας καλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας δίνοντας τον αναγκαίο χρόνο, για την ολοκλήρωση των προσπαθειών που σχετίζονται με τα αιτήματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη της Ομοσπονδίας, δεν υπήρξε κάποιο νεώτερο στοιχείο, κατά συνέπεια η απεργία συνεχίζεται.

Η ΠΝΟ συνεδριάζει εκ νέου το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να αποφασίσει αν η απεργία θα συνεχιστεί.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: