Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015

Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ!

Το σκηνικό που έχει στηθεί με τη διάλυση της πάλαι ποτέ κραταιάς Νέας Δημοκρατίας είναι τουλάχιστον εξοργιστικό. Και καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, την ποιότητα των στελεχών της παράταξης που μέχρι πρόσφατα κυβερνούσε (με ολέθρια αποτελέσματα) τον τόπο.
Τι τους νοιάζει εκεί στη Νέα Δημοκρατία που το κόμμα τους είναι αξιωματική αντιπολίτευση; Τι τους ενδιαφέρει που οι κρίσιμες περιστάσεις (σε ασφαλιστικό, προσφυγικό κ.λπ.) απαιτούν από τους ίδιους συναίνεση ή -έστω...- να πάρουν θέση, βρε αδελφέ; Εκεί έχουν βάλει έναν Πλακιωτάκη να λέει ότι είναι αναρμόδιος και όλη η χώρα περιμένει πότε (και αν) θα καταφέρουν να βρουν τον επόμενο που θα ηττηθεί από τον Τσίπρα.

Ενδεικτικό είναι το ζήτημα με τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (για την οποία απαιτείται ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία 4/5 των μελών της διάσκεψης των προέδρων και επομένως ευρεία συναίνεση). Το ΕΣΡ είναι αυτό που θα κληθεί να δώσει τις οριστικές άδειες στα κανάλια σύμφωνα με τον νόμο Παππά και, επομένως, πρέπει να έχει συγκροτηθεί σε σώμα μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να μπει -επιτέλους- μια τάξη στη γαλαζοπράσινη αταξία δεκαετιών στα κανάλια. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες συγκρότησης της Αρχής θα ξεκινήσουν στις 20 Δεκεμβρίου.


Στα σημερινά ΝΕΑ, όμως, μαθαίνουμε από τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Παπαχρήστο (aka "Μικροπολιτικό"), ο οποίος επικαλείται... κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, ότι εκεί στη Συγγρού σφυρίζουν αδιάφορα. Ααα, σου λέει, όλα κι όλα. Εμείς είμαστε απασχολημένοι με την εκλογή του νέου μας αρχηγού, που θα αντικαταστήσει τον προσωρινό Πλακιωτάκη, που αντικατέστησε τον προσωρινό Μεϊμαράκη. Σιγά -σου λένε οι γαλάζιοι- μην ασχολούμαστε με τη συγκρότηση του ΕΣΡ και... λεπτομέρειες όπως το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όργανο έχει επιφορτιστεί να εφαρμόσει το νόμο Παππά, που θα φέρει την οριστική κάθαρση στο -επί δεκαετίες λυμαινόμενο από τη διαπλοκή- ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Κατά τον "Μικροπολιτικό", προφανώς έχουν πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν, εκεί στη Συγγρού, όπως το να τρώει ο Μεϊμαράκης τις σάρκες του Τζιτζικώστα και τούμπαλιν. Δεν τους νοιάζει να μπει τέλος στο πάρτι της ανομίας, το οποίο τόσο ακριβά πληρώνει όλα τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός, επειδή ακριβώς οι κυβερνήσεις της ΝΔ (και των μέχρι πρότινος συγκυβερνητών της, του ΠΑΣΟΚ), φρόντιζαν μονίμως να "ξεχνούν" να ζητήσουν τα λεφτά από τους καναλάρχες και προτιμούσαν να κόψουν καμία... συνταξούλα.

Δεν δεσμεύονται, λέει ο κ. Παπαχρήστος στον σημερινό "Μικροπολιτικό" των ΝΕΩΝ, για τίποτα. Παράλογοοο; Κύριε Παπαχρήστο, παράλογοοο; Οχι, λένε τα ΝΕΑ και ο Μικροπολιτικός τους, που μας το μεταφέρουν ως λογικό, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στη ΝΔ και -μέσω αυτής- παίζοντας το παιχνίδι των καναλαρχών. Οι τελευταίοι -όπως είναι φυσικό- τρίβουν τα χέρια τους όσο διαιωνίζεται (ελέω ΝΔ) το θολό τοπίο της επί δεκαετίες λειτουργίας άνευ αδειών (!) των τηλεοπτικών σταθμών που ενημερώνουν καθημερινά την ελληνική γνώμη για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Στην πιο κρίσιμη, ιστορικά, περίοδο για το μέλλον του τόπου, το δικό μας και των παιδιών μας.

Το σίγουρο, λοιπόν, είναι πως αν κάποιοι βολεύονται με το μπάχαλο στο (από)κομμα του Σαμαρά είναι οι καναλάρχες! Για δες κάτι συμπτώσεις, βρε παιδί μου.

Υ.Γ. Εκτός κι αν δεν πρόκειται περί συμπτώσεων, δηλαδή. Μήπως, μερικά πράγματα, όταν παρα-είναι εξόφθαλμα, μπορεί να είναι και μέρος ενός σχεδίου που εξυπηρετεί ευρύτερα συμφέροντα; Μήπως, κάποιοι (οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή -ποιος άλλος;) στράφηκαν στη ΝΔ, αφού δεν κατάφεραν να μπλοκάρουν μέσω της κυβέρνησης το συμμάζεμα της ανομίας στα τηλεοπτικά. Το συμμάζεμα, δηλαδή, που απαιτεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά δεν συμφέρει τους ίδιους, αυτούς τους λίγους;

Εξάλλου, αφού δεν βρήκαν οι καναλάρχες "ανοιχτά αυτιά" στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λογικό δεν είναι να στραφούν στη ΝΔ, με την οποία έχουν και μακροχρόνιους δεσμούς στενής (μέχρι παρεξήγησης, δηλαδή, φιλίας; 
http://www.toxwni.gr/ellada/item/83448-o-papaxristos-kai-ta-nea-kanoun-plates-sti-nd-gia-xari-ton-kanalarxon


ΠΡΕΖA TV
5-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: