Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2015

ΙΤΑΛΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΣΤΗ «ΔΙΑΣΩΣΗ» ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετόχων και ομολογιούχων οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους στην πρόσφατη «διάσωση» τεσσάρων ιταλικών τραπεζών που απειλούνταν με πτώχευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Ρώμη.

Περίπου 130.000 ομολογιούχοι και μέτοχοι έχασαν τα χρήματά τους στη «διάσωση» από τον κίνδυνο πτώχευσης των τραπεζών Banca Etruria, Banca Marche, Cassa di Risparmio di Ferrara και Cassa di Risparmio di Chieti.


«Νιώθουμε ότι μας έχουν κοροϊδέψει, είμαστε θύματα απάτης» φώναζαν οι διαδηλωτές. 

Ανάμεσα στα βασικά αιτήματά τους είναι η επιστροφή των χρημάτων που είχαν επενδύσει στις τέσσερις τράπεζες και η παραίτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, λόγων ελλιπών και αναποτελεσματικών ελέγχων.

Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν μπροστά στο μέγαρο Κοχ, έδρα της Τράπεζας της Ιταλίας: «Τα μικρά ψάρια πάνε φυλακή, τα μεγάλα κρουαζιέρα», «η αποταμίευση δολοφονήθηκε από την χρηματοοικονομική τρομοκρατία».

Η επιτροπή η οποία εκπροσωπεί τους ομολογιούχους και μετόχους που έχασαν τα χρήματά τους στην πρόσφατη «διάσωση», η οποία είχε το πράσινο φως της κυβέρνησης Ρέντσι, ζήτησε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του Πάπα Φραγκίσκου.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: