Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015

Ο ΥΙΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ;

Τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας σε βάρος του γιου του Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητά με καταγγελία του στην Εισαγγελία της Μπολόνια επιχειρηματίας και πολιτικός αντίπαλος του προέδρου της Τουρκίας.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει μετακομίσει οικογενειακώς από τον Οκτώβριο στην Ιταλία, με το τουρκικό καθεστώς να διαψεύδει τότε φημολογία ότι επρόκειτο περί «φυγής», αλλά να αποδίδει την αναχώρησή του από την Τουρκία στην ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής σε πανεπιστήμιο της Μπολόνια.


Στην καταγγελία που κατατέθηκε από τον δικηγόρο Μασιμιλάνο Ανέτα ζητείται να ερευνηθούν τυχόν χρηματικά ποσά που μεταφέρθηκαν στην Ιταλία από τον Μπιλάλ Ερντογάν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει θέμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Πολιτική αντιπαράθεση είχε «συνοδεύσει» την μετακόμιση του Μπιλάλ Ερντογάν στην Ιταλία. 

Επισήμως ο λόγος είναι η συνέχιση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, όπου είχε ξεκινήσει διδακτορικό το 2007. 

Όμως, όπως αναφέρει η Corriere, σύμφωνα με ορισμένα «βαθιά λαρύγγια» και συγκεκριμένα τον αντικυβερνητικό λογαριασμό στο Twitter «Fuat Avni», ο Μπιλάλ θα πετούσε στην Ιταλία στα τέλη Σεπτεμβρίου «με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό», στο πλαίσο «σχεδίου διαφυγής».

«Προβλέπουν να κρατήσουν τον Μπιλάλ στην Ιταλία μέχρι τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Θα αποφασίσουν αν πρέπει να επιστρέψει [στην Τουρκία] ανάλογα με την κατάσταση την επομένη των εκλογών» έγραφε τότε ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter.

Οι ισχυρισμοί αναφέρονται στην καταγγελία του επιχειρηματία, επί του παρόντος με το καθεστώτος πρόσφυγα σε ευρωπαϊκή χώρα, ο οποίος δηλώνει θύμα πολιτικών συμφερόντων του Ερντογάν, με το τουρκικό κράτος να έχει κατασχέσει την οικογενειακή του εταιρεία.

Στην ίδια καταγγελία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Corriere della Sera, ο επιχειρηματίας μιλά και για ένα άλλο περιστατικό: ο Μπιλάλ Ερντογάν έφθασε στην Ιταλία με ένοπλους σωματοφύλακες, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στην Ιταλία από τις Αρχές. Λίγες ώρες αργότερα ήλθαν γι' αυτούς τουρκικά διπλωματικά διαβατήρια.  .in.gr

ΠΡΕΖA TV
5-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: