Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2015

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Στην αυτοκίνηση, κάθε δεκαετία υπάρχουν διάφορα trends. Αφού γνωρίσαμε τη «μόδα» της παθητικής ασφάλειας, έχουμε περάσει στη «μόδα» της κατανάλωσης και των ρύπων. Ακολουθεί η «μόδα» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την αυτόνομη οδήγηση. Αυτό σημαίνει ότι θα μπαίνεις στο αυτοκίνητο και το αυτοκίνητο από μόνο του θα σε πηγαίνει στον προορισμό σου, χωρίς τη δική σου βοήθεια. Από οδηγός θα γίνεις επιβάτης! Ακούγεται κάπως τρομακτικό, αλλά θα το συνηθίσεις.


Αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο χρόνο, θα έχεις παρατηρήσει το συναίσθημα άνεσης που νιώθεις όταν κάποιος άλλος οδηγεί και είσαι συνοδηγός. Έχεις τη δυνατότητα να κοιτάζεις έξω και να μην είσαι 100% προσηλωμένος στο δρόμο, εάν βέβαια έχεις εμπιστοσύνη στο πρόσωπο που οδηγεί, γιατί αλλιώς περνάς τις χειρότερες στιγμές της ζωής σου.

Η διαφορά είναι ότι στο μέλλον θα πρέπει να εναποθέσεις την τύχη σου σε ένα μηχάνημα και όχι σε έναν άνθρωπο και αυτό είναι που σε τρομάζει. Στην πράξη, οι εταιρείες θέλουν να μειώσουν τη συμμετοχή του μεγαλύτερου παράγοντα ατυχημάτων: του οδηγού. Επιπρόσθετα υποστηρίζουν ότι στα αστικά κέντρα όπου ο κόσμος δεν έχει προσωπικό χρόνο η αυτόνομη οδήγηση θα επιτρέπει την ώρα που βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο να ασχολείσαι με άλλα πράγματα χωρίς να κινδυνεύεις. Ναι, αλλά μπορείς να έχεις τυφλή εμπιστοσύνη σε ένα μηχάνημα; Γιατί μόνο τότε θα έχει νόημα η αυτόνομη οδήγηση. Εάν είναι να είσαι στην τσίτα, οδηγείς και ο ίδιος.

Ένας τομέας τον οποίο εξελίσσουν οι εταιρείες αυτή τη στιγμή είναι η ασφαλής μεταβίβαση-ανάκτηση του ελέγχου. Για παράδειγμα, η Volvo Cars σχεδίασε τον Αυτόματο Πιλότο IntelliSafe, με την εμπορική ονομασία να είναι ένας συνδυασμός των όρων «ευφυής» (intelligent) και «ασφαλής» (safe), έτσι ώστε να δηλώνει αυτό ακριβώς που είναι: ευφυής και ασφαλής ή, όπως αυτό μεταφράζεται στην καθημερινότητα του οδηγού, απλός και διαισθητικός. Η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης ενεργοποιείται / απενεργοποιείται με ειδικά σχεδιασμένα paddles στο τιμόνι.  
http://gr.askmen.com/


ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: