Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΙ Η ΝΔ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!

Με τροπολογία που προτίθεται να φέρει στη Βουλή, εφόσον η ΝΔ συνεχίζει να κωλυσιεργεί και να μην ανταποκρίνεται στο ρόλο της ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα προχωρήσει η οριστική αδειοδότηση των καναλιών, σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται στο σχετικό νόμο.
Η κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν πρόκειται ούτε να υπαναχωρήσει ούτε να καθυστερήσει την υλοποίηση της βασικής της δέσμευσης για ξεκαθάρισμα του θολού τοπίου γύρω από τα –προσωρινώς αδειοδοτημένα- κανάλια, που επί δεκαετίες συντηρεί φαινόμενα διαπλοκής.

Η ΝΔ κωλυσιεργεί, η ΝΔ φωνάζει!

Είναι δυνατόν η χώρα, η ίδια η Δημοκρατία μας, να πατάει «pause» όσο η ΝΔ παλινωδεί αδυνατώντας να επιλέξει τον επόμενο αρχηγό της; Προφανώς, είναι δικαίωμα των «γαλάζιων» να εκτίθενται στο πανελλήνιο, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορούν να διοργανώσουν ούτε εσωκομματικές εκλογές με 100.000 οπαδούς τους, την ώρα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ικανοί να διοικήσουν μια χώρα 10 εκατομμυρίων… Επίσης προφανώς, όμως, ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ δικαίωμά τους να απαιτούν ο τόπος να τους περιμένει όσο αυτοί ξεκατινιάζονται μεταξύ τους. Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο…


Διότι, τις τελευταίες μέρες, κάποιοι απαιτούν ακριβώς αυτό. Να παραμείνει το άθλιο καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια, μέχρι να αποφασίσει η ΝΔ τι θα κάνει με την ηγεσία της! Μοιάζει ακατανόητο ένα κόμμα που θέλει να λέει ότι υφίσταται, να απαιτεί να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την προκήρυξη των οριστικών τηλεοπτικών αδειών από τη νέα χρονιά, γιατί το ίδιο το κόμμα δεν μπορεί να αποφασίσει τι στάση θα τηρήσει στη σχετική Διάσκεψη των Προέδρων! Η τελευταία πρέπει να αποφασίσει –με πλειοψηφία 4/5 (η οποία καθιστά απαραίτητη τη συναίνεση της ΝΔ)- για τη νέα διοίκηση του ΕΣΡ.

Κατ’ επέκταση, η ανυπαρξία της ΝΔ μπλοκάρει ουσιαστικά την αδειοδότηση των καναλιών! Αρα, τον Πλακιωτάκη τι τον έχουν; Εντελώς διακοσμητικό;

Δεν είναι, λοιπόν, εύλογο να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να είναι και προσχηματική η επίκληση της εν εξελίξει εκλογικής διαδικασίας, ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην προχωρήσει το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου; ΑΚΡΙΒΩΣ για να διατηρηθεί το θολό καθεστώς που επί δεκαετίες εξέθρεψε τη διαπλοκή; ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή οι γαλάζιοι είναι φίλοι των καναλαρχών (που ανδρώθηκαν επί των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και, τώρα που οι παλιοί καναλάρχες ψυχορραγούν, οι πολιτικοί τους φίλοι προσπαθούν να τους κάνουν μια τελευταία εξυπηρέτηση;

Ακόμη, όμως, κι αν επιλέξει κάποιος να ξεπεράσει τις εύλογες αυτές υπόνοιες, τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση; Να μην προχωρήσει μια από τις βασικές προεκλογικές της εξαγγελίες, που αποτελεί και πάνδημο αίτημα του ελληνικού λαού, περιμένοντας πότε θα μας κάνει τη χάρη η ΝΔ; Αν η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να έχει λόγο και να προχωρήσει η αδειοδότηση των καναλιών μέσω ΕΣΡ, ας συμμετάσχει αύριο το πρωί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ας καταθέσει τις προτάσεις της για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα διοίκηση της Αρχής και ας προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο.

Αλλά δεν μπορεί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να μη συμμετέχει ΚΑΙ να καταγγέλλει κιόλας την κυβέρνηση που θέλει να προχωρήσει με την προκήρυξη των οριστικών αδειών! Διότι, η ΝΔ (αλλά και το ΠΑΣΟΚ) και τα φιλικά τους media πολύ βολικά ξεχνούν ότι το πρόβλημα έχει γαλάζιο –καταγάλανο- χρώμα και στρέφονται κατά της κυβέρνησης που επιλέγει να προχωρήσει μπροστά. Η διαδικασία μέσω ΕΣΡ είναι εδώ. Αφού, όμως, η ΝΔ επιλέγει να την μπλοκάρει, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: είτε να αφήσει το καθεστώς των καναλιών να συνεχίσει να βαλτώνει στα θολά νερά της διαπλοκής, είτε να φέρει μια τροπολογία που θα επιτρέπει να προχωρήσει η διαδικασία εκτός ΕΣΡ.

Αλλά, όχι! Σήμερα που ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε –σε συνέντευξη Τύπου- πως ο τόπος δεν μπορεί να περιμένει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και ότι η κυβέρνηση θα το λύσει μέσω τροπολογίας που θα φέρει αν η ΝΔ επιμένει να μην έρχεται στο τραπέζι με προτάσεις, τα φιλικά στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης media είδαν «δάκτυλο», ώστε –λέει- να αποφασίσει ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς για τα νέα κανάλια. Την ίδια ώρα που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δουν ότι η διαδικασία είναι ανοικτή και η ΝΔ είναι αυτή που αρνείται να προσέλθει με την προσχηματική δικαιολογία της –ατέρμονης- εκλογικής διαδικασίας της. Με δυο λόγια, οι κύριοι αυτοί θέλουν να αποφασίζουν τα γραφεία της Συγγρού για το αν θα μπει τάξη στο ποιος θα ενημερώνει τον ελληνικό λαό και όχι ο νόμος και το Σύνταγμα!

Δεν θα τους περάσει όμως. Ο Νίκος Βούτσης ήταν ξεκάθαρος στις σημερινές του δηλώσεις: «Μέχρι τις εκλογές της ΝΔ θα πάμε με άτυπες διαβουλεύσεις με τα κόμματα για ΕΣΡ και ΑΣΕΠ. Αμέσως μετά οι διαβουλεύσεις θα πάρουν επίσημο χαρακτήρα ώστε να πάμε με συγκεκριμένες προτάσεις στη Διάσκεψη. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συναινετική λύση. Εμείς θέλουμε να πάμε με το γράμμα του νόμου, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι, αν δεν γίνει αυτό εφικτό, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση στις αρχές του χρόνου τόσο για το ΕΣΡ όσο και για το ΑΣΕΠ. Το Σύνταγμα δεν επιβάλλει στο ΕΣΡ να κάνει τη διαγωνιστική διαδικασία».

Και ο Λοβέρδος…   
Εκτός από τα φιλικά σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ media, στο θέμα παρενέβη και ο γνωστός και μη εξαιρετέος «πράσινος Ανδρέας» (Λοβέρδος), με επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο Α. Λοβέρδος επισημαίνει ότι ο νόμος για τις άδειες προβλέπει δίμηνη προθεσμία για τη συμπλήρωση των διοικήσεων των ανεξάρτητων αρχών, η οποία εξαντλείται. Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ αφήνει, μάλιστα, αιχμές περί εκβιαστικής τήρησης των διαδικασιών, προκαλώντας προφανείς απορίες πώς μπορεί η τήρηση του νόμου να είναι «εκβιαστική» και γιατί απευθύνει την ερώτηση στην κυβέρνηση που νομοθέτησε τη διαδικασία και επιμένει να την τηρήσει και όχι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να τη μπλοκάρει και να διατηρήσει το σημερινό καθεστώς ανομιάς…

Και η Λ. Αλεξίου…
Στο χορό των καταγγελιών κατά της κυβέρνησης μπήκε, όμως και η πρώην αντιπρόεδρος του ΕΣΡ (και μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου), Λίνα Αλεξίου, η οποία –κατήγγειλε (με τη σειρά της)- την κυβέρνηση για κατάλυση της Αρχής, αφού δεν μπορεί να συνεδριάσει η ολομέλεια και να επιβάλλει κυρώσεις στα κανάλια. Η ίδια τόνισε πως «οι συγκεκριμένες αρχές λειτουργούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και η ανεξαρτησία τους απέναντι στην εκτελεστική εξουσία είναι αδιαμφισβήτητη. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, αυτοί οι κάποιοι θυμίζουν το “πλην Λακεδαιμονίων”». Εκανε γνωστό, μάλιστα, ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκαλώντας απορίες γιατί στρέφει τα βέλη της προς την κυβέρνηση και όχι προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση που ουσιαστικά κωλυσιεργεί την επαναλειτουργία του ΕΣΡ.

http://www.toxwni.gr/ellada/item/84623-n-voytsis-oi-adeies-ton-kanalion-proxoroyn-eite-thelei-i-nd-eite-oxi

ΠΡΕΖΑ TV
12-12-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: