Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2016

ΤΟΣΚΑΣ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΚΚΕ: ΤΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΠΙΟΤΕΡΟ ΜΕΣΟ «ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

Σε συνδυασμό «ατυχών συγκυριών» και «ατυχών χειρισμών» απέδωσε τη χρήση χημικών εναντίον των συνταξιούχων από τα ΜΑΤ, την περασμένη Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. 

Ο ίδιος τόνισε ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων. Σημείωσε, δε, ότι πλέον δεν γίνεται η μαζική χρήση χημικών του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τη συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι στους συνταξιούχους του ΠΑΜΕ, ο Ν.Τόσκας ανέφερε:



«Τη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να υπήρξε συνδυασμός ατυχών συγκυριών και ατυχών χειρισμών, αλλά δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση και αυτό το υπουργείο να κατηγορείται για υπερβολές στα θέματα καταστολής και στη χρήση αστυνομικής βίας».

Ο κ. Παναγούλης υποστήριξε ότι «υπερήλικες συνταξιούχοι δέχθηκαν σκληρή επίθεση από τα ΜΑΤ» προσθέτοντας ότι «αυτές τις σκηνές τις είχαμε ξαναδεί και επί κυβερνήσεων ΝΔ».

Ο κ. Τόσκας αντέτεινε ότι δεν πρέπει να συνδέεται η μαζική χρήση χημικών του παρελθόντος με την περιορισμένη χρήση που γίνεται σήμερα, ενώ παρατήρησε ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων. . in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: