Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2016

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μπορεί η τουριστική κίνηση να έσπασε κάθε ρεκόρ το 2015 και τα έσοδα των μεγαλοξενοδόχων να εκτοξεύτηκαν, αλλά για τους εργαζόμενους, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, η χρονιά έκλεισε «με οφειλές μισθών, επιδομάτων, ακόμα και αυτού του δώρου Χριστουγέννων που σε κάποιες περιπτώσεις καταβλήθηκε εν μέρει. Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε συνέχεια των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων την καλοκαιρινή σεζόν».

Αποκορύφωμα της κατάστασης αυτής «ήταν η στάση των νέων "επενδυτών" του ξενοδοχείου "ΠΑΡΚ" και της αίθουσας δεξιώσεων "ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕΟ". Η νέα εκμεταλλεύτρια εταιρεία του ξενοδοχείου αρνήθηκε να εφαρμόσει την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και προσέλαβε μόνο το 1/4 του αριθμού των εργαζομένων, για να παρέχουν υπηρεσίες στο ξεχειλισμένο από πελατεία ξενοδοχείο που άνοιξε τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Επιπλέον, ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν "Γνωστοποίηση Ορων Ατομικής Σύμβασης" με κενά πεδία (ο νοών νοείτω...) με ωρομίσθιο και με 7ήμερο - 8ωρο - 56ωρο, καταργώντας δηλαδή ρεπό, αργίες, εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (...)».
Το σωματείο, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο, με τη συμμετοχή εργαζομένων στην επιχείρηση και από άλλους χώρους δουλειάς.  
http://www.rizospastis.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: