Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αιχμή το Ασφαλιστικό πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι στην πλατεία Κοτζιά. Αντίστοιχη κινητοποιήση και στη Θεσσαλονίκη.

Ζητούν να μη γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις και να υπάρξει αποκατάσταση των συντάξεων από τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει από τα δύο πρώτα μνημόνια.

Επίσης, ζητούν δημόσια δωρεάν υγεία και αφορολόγητο όριο, για αξιοπρεπή διαβίωση. 'Οπως υποστηρίζουν «εμείς πληρώσαμε την κρίση και δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο».


Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε: «Είμαστε πάλι στους δρόμους γιατί υποφέρουμε πραγματικά. Οι παροχές έχουν τσακιστεί κυριολεκτικά και όλα τα δικαιώματα που είχαμε αποκτήσει έχουν ποδοπατηθεί». Επίσης, υποστήριξε πως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν πείθουν κανένα.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΝΑΤ ΕΛΤΑ και Δημοσιογράφων ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. 

Η συγκέντρωση οργανώνεται από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-Δημοσίου-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Στη συγκέντρωση καλεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών. 

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: