Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Κάλυψη στον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλο σχετικά με τους διορισμούς συγγνικών του προσώπων παρέχουν κόμμα και κυβέρνηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για «συστηματική προπαγάνδα προκειμένου να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο δυνατό του σημείο, στο ηθικό του πλεονέκτημα».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου κατήγγειλε τα μέσα ενημέρωσης γιατί «σταυρώνουν ένα παιδί για την τηλεθέαση».


Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega την Τρίτη, ο Πάνος Σκουρλέτης επέρριψε ευθύνες στους ιδιοκτήτες καναλιών και μέσων ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι η προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνεται όσο «τελειώνει ο χρόνος της ασυλίας των ιδιοκτητών των μεγαλοκαναλιών που σέρνουν το χορό».

Όπως είπε, «όσο πλησιάζει η εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΜΜΕ και για το διαγωνισμό, θα συμπαρατάσσονται διαπλοκή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όσοι υπερασπίζονται το παλαιό σύστημα για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους, συμφέροντα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας».

«Οι αναφορές στα δημοσιεύματα αναφορικά με το γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα εκεί που δεν υπάρχει» επισήμανε και τόνισε ότι δεν πρόκειται για μόνιμους διορισμούς, αλλά για μετακλητούς υπαλλήλους, η θητεία των οποίων συνδέεται με τη θητεία του υπουργού.

Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει αναγκαιότητα πολιτικού προσωπικού για να ενημερώνει τον υπουργό και για να χαράσσεται η πολιτική».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων έχει μειωθεί από την κυβέρνηση ήδη στο 60% των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ συνέδεσε τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων σε κυβερνητικά πόστα με την επιλογή συμβούλων από τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Κάτι που φυσικά δεν ακούγεται αλλά αποδεικνύει την υποκρισία και το προπαγανδιστικό ρόλο των αναληθών δημοσιευμάτων είναι ότι αποσιωπάται πλήρως ότι στα γραφεία τους οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διορίζουν δικούς τους συμβούλους» ανέφερε.

Παράλληλα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου κάλυψε τον γραμματέα της νεολαίας του κόμματος, κάνοντας λόγο για επιχείρηση σταύρωσης «ενός παιδιού 28 ετών για τα νούμερα της τηλεθέασης».

Η ίδια αναφέρθηκε στο νόμο του 1991, βάσει του οποίου «τοποθετούνται στα πολιτικά γραφεία των υπουργών και υφυπουργών προσωρινοί μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για πολιτικές και όχι υπηρεσιακές θέσεις».

Όπως σημείωσε η κ. Σβίγου, δεν πρόκειται για διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά για προσωρινές θέσεις, «όπου όλοι οι υπουργοί, από την ψήφιση αυτού του νόμου, διορίζουν άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης τους». Συμπλήρωσε, δε: «Μπορώ να σας πω μάλιστα, ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Το ζήτημα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ειδικά μετά την αρχική τοποθέτηση του Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλου, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε ότι «ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μας ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί πάντα στην Αριστερά χρωστάμε και δεν μας χρωστάει».

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, ο ράπερ μουσικός και γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το επιχείρημα των μετακλητών υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι αποτελούν τοποθετήσεις με ημερομηνία λήξεως, αφού πρόκειται για θέσεις ορισμένου χρόνου και επιλέγονται κατά κανόνα με πολιτικά κριτήρια, αν δηλαδή πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης κι εφόσον χαίρουν της εμπιστοσύνης του υπουργού από τον οποίο προσλαμβάνονται.  

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: