Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΠΟΙΟΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ

Σαρωτικές αλλαγές περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό η οποία παραδόθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων.

Η πολυσέλιδη κυβερνητική πρόταση προβλέπει την καταβολή της Εθνικής Σύνταξης η οποία θα καταβάλλεται σε όσους διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη, μεταξύ του 15ου και 67ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό της εθνικής σύνταξης ορίζεται στα 384 ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης ανώτατο όριο καταβολής σύνταξης το οποίο δεν θα μπορεί να ξεπερνά το εξαπλάσιο της εθνικής σύνταξης καθώς επίσης και το άθροισμα του καταβαλλόμενου καθαρού ποσού των συντάξεων που δικαιούται κάθε συνταξιούχος το οκταπλάσιο αυτής.


Σε ότι αφορά τις συντάξεις που ήδη καταβάλλονται αυτές αναμένεται να αναπροσαρμοστούν, όπως περιγράφεται αναλυτικά στην κυβερνητική πρόταση.

Η πολυσέλιδη κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει επίσης:

- Η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.
- Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με νέους συντελεστές αναπλήρωσης για όλα τα χρόνια του εργασιακού βίου.

Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτηθούν από δω και στο εξής. Για τους παλιούς συνταξιούχους θα υπάρχει πρόβλεψη της «προσωπικής διαφοράς», έτσι ώστε να μην μειωθεί η κύρια σύνταξη τους μετά από το νέο υπολογισμό.

- Η προσαρμογή των συντάξεων μέσω των νέων συντελεστών αναπλήρωσης θα γίνει με την τροποποίηση του νόμου 3863 και την άμεση εφαρμογή των προβλέψεων του.

- Η μείωση του πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις στα 2.300 ευρώ το μήνα (από 2.773 ευρώ σήμερα) και του πλαφόν για τις πολλαπλές συντάξεις στα 3.000 ευρώ το μήνα (από 3.680 ευρώ σήμερα).

- Η μετατροπή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε ρήτρα βιωσιμότητας για τα επικουρικά ταμεία με ταυτόχρονη απορρόφηση των αποθεματικών τους για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων.

Διαβάστε αναλυτικά την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό 
http://big.assets.huffingtonpost.com/asfalistiko.pdf

http://www.huffingtonpost.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: