Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΓΑ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Σε κατάληψη στην κεντρική υπηρεσία και σε όλα υποκαταστήματα του ΟΓΑ προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 25 Γενάρη οι εργαζόμενοι του Οργανισμού αντιδρώντας στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και για αλληλεγγύη στους αγώνες των αγροτών.  

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος των εργαζομένων, «το προσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση γκρεμίζει την Κοινωνική Ασφάλιση. Το κράτος αποσύρεται επισήμως από τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλειας, αναγνωρίζει ως υποχρέωσή του μόνο την κάλυψη του πληθυσμού με προνοιακού χαρακτήρα παροχές».


Σχολιάζοντας όσα λέγονται από την κυβέρνηση για «υψηλή» χρηματοδότηση του ΟΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο Σύλλογος εκφράζει την ανησυχία του για μεθοδεύσεις που μπορεί να υποκρύπτουν μεγάλες αυξήσεις εισφορών, πέραν της αύξησης από το 7% στο 20%, μέσω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους, δηλαδή στην αύξηση του φορολογητέου εισοδήματος των αγροτών μετά το 2017.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει επίσης ότι ο Οργανισμός διαθέτει σήμερα λιγότερους από 500 υπαλλήλους στην κεντρική υπηρεσία και στα περιφερειακά υποκαταστήματα, οι οποίοι, μαζί με το δίκτυο ανταποκριτών του (δημοτικοί υπάλληλοι που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους στον τόπο κατοικίας τους) υποστηρίζουν περίπου 680.000 συνταξιούχους, 650.000 ενεργούς ασφαλισμένους και 800.000 δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων. Η κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα χειροτερέψει αν καταργηθεί ο ΟΓΑ και ενταχθεί στο υπερ-Ταμείο. 902.gr

ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: