Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

Η ΝΔ «ΜΠΛΟΚΑΡΕ» ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!

Παρά την κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνησης, η ΝΔ παρέμεινε στην άρνησή της να βρεθεί μια από κοινού αποδεκτή σύνθεση του ΕΣΡ.
Παρά την κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνησης που δεσμεύθηκε ότι, αν η ΝΔ συναινέσει, θα δώσει την αρμοδιότητα ορισμού του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών στη Βουλή (ενώ ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου τη δίνει στον υπουργό Επικρατείας), η ΝΔ παρέμεινε στην άρνησή της να βρεθεί μια από κοινού αποδεκτή σύνθεση του ΕΣΡ.


Με αυτό τον τρόπο «μπλοκάρισε» τη διενέργεια από την ανεξάρτητη αρχή –όπως προβλέπει η νομοθεσία- του διαγωνισμού για τις άδειες, ενέργειά της για την οποία ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε νωρίτερα τονίσει ότι «επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

Συγκεκριμένα, στη Διάσκεψη των Προέδρων (της οποίας απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 4/5 για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ), θετικά ψήφισαν 12 μέλη, αρνητικά 7, παρών 3, ενώ απών ήταν ένα μέλος (Β. Μεϊμαράκης).

http://www.toxwni.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: