Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016

ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ-ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ...

Την απόδοση ενός μακροπρόθεσμου δανείου στα ασφαλιστικά ταμεία, προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου στο ΣΚΑΪ. Παράλληλα, η κ. Χριστοφιλοπούλου τάχθηκε κατά της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, υπέρ της άντλησης μέρους των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις υπέρ του Ασφαλιστικού και εφαρμογής του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη το 2020.

Συγκεκριμένα, η κα. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως "στη Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύουμε ακράδαντα ότι οποιαδήποτε επίλυση του Ασφαλιστικού δεν πρέπει να επιβαρύνει περαιτέρω το επιχειρείν και την ανταγωνιστικότητα της χώρας και γι’ αυτό δεν συμφωνούμε με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταφέρει να μειώσει.
Η αντιπρότασή μας είναι μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, που πρέπει να γίνουν επιτέλους, να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθεί το άμεσο χρηματοδοτικό κενό του Ασφαλιστικού. 
Επιπλέον, προτείνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο στα Ταμεία, το οποίο προϋποθέτει μια μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων όπως έχει γίνει σε πολλές χώρες, όπως η Ισπανία. 
Τέλος, πιστεύουμε ότι ο νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, που είναι ένας νόμος διαρθρωτικών αλλαγών, πρέπει για τους νέους συνταξιούχους να εφαρμοστεί πλήρως νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά υπολογιστεί και θεσπιστεί, δηλαδή το 2020 αντί για το 2035".
Εξάλλου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως "εμείς έχουμε κάνει την πρότασή μας και τις επόμενες μέρες θα την θέσουμε ξανά σε διάλογο. Εάν αυτή την πρόταση την υιοθετήσει η κυβέρνηση ή αν η πρόταση της κυβέρνησης έχει κοινά σημεία με τη δική μας θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.
Εμείς, όμως, διαφωνούμε κάθετα με την αύξηση εισφορών και τη μείωση συντάξεων. 
Τα παραδείγματα του συμφώνου συμβίωσης και της ιθαγένειας αποδεικνύουν ότι εμείς δεν έχουμε μονίμως αρνητική στάση και δεν ψηφίζουμε μόνο και μόνο για να κάνουμε αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε, όμως, μόνο αυτά με τα οποία συμφωνούμε".
Υπέρ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Κατά τ΄άλλα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε "η χώρα έχει ανάγκη τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με όλα τα κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού του συνταγματικού τόξου: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων".
Δ. Κατσαγάνης 
http://www.capital.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: