Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2016

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ετοιμάσει μία πρόταση για να μπει «φρένο» στα επιδόματα προς μετανάστες, αλλά η πρόταση αυτή δεν έχει συζητηθεί ακόμα με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανακοίνωσε η Κομισιόν. Σύμφωνα με την Κομισιόν το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα.

Η Βρετανία επιθυμία μία συμφωνία με την ΕΕ για μέτρα που θα περιορίζουν την μετανάστευση. Είναι αυτός ο τομέας όπου ο Ντέιβιντ Κάμερον συναντά ισχυρή αντίσταση. Ο βρετανός πρωθυπουργός θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της σχέσης της χώρας με την ΕΕ, πριν πάει σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.


Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Κάμερον και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δεν έφερε αποτέλεσμα. Ο Τουσκ ανέφερε, σε tweet του το βράδυ της Κυριακής, ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, η εντατική δουλειά του επόμενου 24ωρου είναι καθοριστική».

Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε ότι η πρόταση της Κομισιόν δεν έχει συζητηθεί με τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα σε Βρετανία και ευρωπαϊκούς θεσμούς σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, αλλά πρόσθεσε ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, μέχρι να συμφωνηθούν όλα.

«Δεν είμαστε ακόμη εκεί (κοντά σε μία συμφωνία)» είπε και σημείωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε επίπεδο αντιπροσωπειών και σε αυτές συμμετέχουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Κομισιόν και αντιπροσωπεία από τη Βρετανία.

«Το χρονοδιάγραμμα βρίσκεται στα χέρια του προέδρου Τουσκ και του πρωθυπουργού Κάμερον» σημείωσε. 

«Δεν αρκεί να συμφωνήσουν η Κομισιόν και οι δικηγόροι του Συμβουλίου, αυτή η διαδικασία "τρέχει" σε 28 (χώρες-μέλη) και η Κομισιόν εργάζεται για όλα τα 28 κράτη - μέλη της Ένωσης» σημείωσε.

Τα τέσσερα θέματα που έχει θέσει ο Κάμερον είναι η εξαίρεση της Βρετανίας από την διαδικασία «όλο και στενότερης ευρωπαϊκής ενοποίησης», ο περιορισμός παροχών σε υπηκόους άλλων χωρών της ΕΕ, η «κόκκινη κάρτα» εθνικών κυβερνήσεων σε νομοθεσίες από την ΕΕ και η «ισότιμη μεταχείριση» χωρών που δεν βρίσκονται στην Ευρωζώνη. 
 in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: