Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Με την συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκίνησε το τριήμερο πρόγραμμα επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη και την Παρασκευή διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής.Νωρίτερα, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε συναντηθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο του ΕΛΚ.


Σε δηλώσεις του, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι παρά ις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

«Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο ΕΕ-Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί σε αυτή του τη διάσταση» υπογράμμισε.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

Για το πρωί της Πέμπτης (11:00) είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Γερμανίας - Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η εντεκαμερής συνάντηση με την Τουρκία (10 κράτη-μέλη, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Τουρκία).

Νωρίς το απόγευμα (15:45) της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον τσέχο ομόλογό του Μπ.Σομπότκα και τις 16:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, θα διεξαχθεί η δεύτερη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 
IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: