Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016

ΠΑΤΡΑ: Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Η μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, στο χώρο όπου εκτελούντο οικοδομικές εργασίες και στον οποίο έχασε τη ζωή του ο 25χρονος Δημήτρης Κατσαντώνης όταν καταπλακώθηκε από τοίχο, ήταν η αιτία του κακού.

Αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες του προέδρου στο συνδικάτο οικοδόμων της Πάτρας Δ. Αγγελόπουλου, στο PatrasTimes.gr, ο οποίος τόνισε πως οι υπεύθυνοι του εργοταξίου, μετά το δυστύχημα έσπευσαν να προμηθευτούν ακόμα και κράνη αλλά και πράσινα φωσφορίζοντα γιλέκα ενώ «περιέφραξαν» το χώρο εκτέλεσης των εργασιών με κορδέλες κατόπιν εορτής.


Παράλληλα ο κ. Αγγελόπουλος αποκάλυψε, πως στο κτίριο κατά την αυτοψία του συνδικάτου οικοδόμων διαπιστώθηκε πως έχει γίνει ακόμα και κοπή κολώνας γεγονός που γεννά σωρεία ερωτηματικών για το τι σημαίνει αυτό ως προς τη στατική επάρκεια του κτιρίου.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου οικοδόμων, θα πρέπει να διερευνηθεί το κατά πόσο η άδεια που είχε εκδοθεί από την πολεοδομία για συγκεκριμένες εργασίες, συνάδει με τις εργασίες που γινόταν στο χώρο..

Το κτίριο έχει ενοικιαστή από την αλυσίδα super market Ανδρικόπουλος και ο χώρος διαμορφωνόταν από εταιρεία προκειμένου να ανοίξει εκεί ένα ακόμα κατάστημα της επιχείρησης.

To απόγευα η κηδεία

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Δημήτρης Κατσαντώνης έχασε τη ζωή του τόσο άδικα. Λίγο πριν τις 2 μ.μ. της Τρίτης, ο άτυχος 25χρονος καταπλακώθηκε από τοίχο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Την ίδια ώρα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ζητά να χυθεί άπλετο φως για τις συνθήκες εργασίας, εάν υπήρχαν τα μέτρα ασφαλείας και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.  

http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=124742

ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: