Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2016

ΤΟΥΣΚ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ «28» ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

«Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να φτάσουν στο τέλος» ανέφερε σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων δεν προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες, αλλά ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση των 28 κρατών - μελών της ΕΕ.

«Δεν είναι θέμα μονομερών δράσεων, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28» σημείωσε ο Τουσκ.

Ευχαρίστησε, επίσης, τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για το γεγονός ότι εφάρμοσαν τμήμα της περιεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».


Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είχε ανακοινώσει τη «λήξη της ακανόνιστης ροής μεταναστών» στον Βαλκανικό Διάδρομο, αλλά ότι στο τελικό ανακοινωθέν δεν είχε συμπεριληφθεί η φράση «ο Βαλκανικός Διάδρομος έκλεισε» εξαιτίας των αντιρρήσεων της Ελλάδας και της Γερμανίας (όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης).

Σλοβενία, Σερβία και Κροατία ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς στις προσφυγικές ροές, ενώ και η ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι αναμένεται να λάβει παρόμοια μέτρα που θα οδηγήσουν πιθανώς σε «σφράγισμα» του Βαλκανικού Διαδρόμου μέχρι την νέα Σύνοδο Κορυφής.

Αν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των «28» για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα, ανέφερε στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: