Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2016

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

Ξανά σε δίκη θα οδηγηθεί ο ένας εκ των αθωωθέντων κατηγορουμένων για την υπόθεση θανάτου του Κώστα Κατσούλη. Ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης μετά από σχετική αναφορά της Εισαγγελίας Λασιθίου.

Πρόκειται για έναν 26χρονο οπαδό της ομάδας του Ηροδότου,  ο οποίος αν και από αρκετούς μάρτυρες υποδείχτηκε ως συμμετέχων στην επίθεση κατά του Κατσούλη, εντούτοις αθωώθηκε καθώς στο δικαστήριο παρουσιάστηκε βίντεο που τον έδειχνε στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Από την πλευρά της οικογένειας Κατσούλη και την πολιτικής αγωγής είχε αμφισβητηθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο καθώς και το αν τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα όπου εμφανίζονται είναι την ίδια ώρα με την επίθεση.


Στα  συμπεράσματα της εργαστηριακής εξέτασης του βίντεο (και της σύγκρισης με φωτογραφίες του κατηγορούμενου) αναφέρεται πως απεικονίζονται «πιθανόν όμοια πρόσωπα», ενώ δεν κατέστη δυνατός ο προσδιορισμός της ακριβούς ώρας λήψης του βίντεο.

Την ενοχή του συγκεκριμένου κατηγορούμενου είχε προτείνει στην αγόρευσή της εισαγγελέας της έδρας, ενώ επί της απόφασης είχε μειοψηφήσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου και μία ένορκος.

Για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη επιβλήθηκαν 13 και 16 χρόνια κάθειρξη σε δύο κατηγορούμενους για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ακόμα 4 άτομα είχαν κηρυχθεί αθώοι ως προς την βασική κατηγορία. Για έναν εξ αυτών, τον 26χρονο οπαδό του Ηροδότου, η δίκη θα επαναληφθεί από μηδενική βάση.

Η υπόθεση αφορά τον σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού μετά από επίθεση οπαδών του Ηροδότου, λίγο πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, τον Σεπτέμβριο του 2014.    

http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: