Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016

ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

-Η κυβερνηση εχει ζητησει απο τους δημους να παραχωρησουν χωρους για την δημιουργια κεντρων φιλοξενειας προσφυγων και μεταναστων (hot spots) , την οποια κατα βαση εχει αναλαβει ο Ελληνικος Στρατος αλλα και ιδιωτες αναλογα με την περιοχη.
-Θα δημιουργηθουν κεντρα φιλοξενειας σε πολλους νομους σε ολη τη χωρα. Στοχος ειναι η Ελλαδα να καταφερει να φιλοξενησει περιπου 100.000 προσφυγες και μεταναστες που αναμενεται να εγκλωβιστουν στη χωρα τους επομενους μηνες...οσο τα Σκοπια και η Ε.Ε δεν ανοιγουν τα συνορα της γι'αυτους τους ανθρωπους.
-Στοχος των προσφυγων και των μεταναστων παραμενει το να καταφερουν να φτασουν στην Ειδομενη με σκοπο να περασουν τα συνορα.
-Σταδιακα ολοι οι προσφυγες και οι μεταναστες απο τα κεντρα φιλοξενειας...θα αρχισουν να μετακινουνται προς την Ειδομενη.
-Αυτο που φοβουνται τοσο στις αρχες οσο και στη κυβερνηση, ειναι πως στην Ειδομενη ο αριθμος των προσφυγων που θα φτανει και θα μενει εκει περιμενοντας να ανοιξουν τα συνορα θα αυξανεται με ραγδαιους ρυθμους και ως αποτελεσμα θα εχει την εξαθλιωση και την οργη αυτων των ανθρωπων.
-Σε περιπτωση αυξησης των προσφυγων και των μεταναστων στη  Ειδομενη, υπαρχουν φοβοι για αυξηση της εγκληματικοτητας στην ευρυτερη περιοχη, οπως επισης και των ρατσιστικων επιθεσεων.
-Επισης σε περιπιτωση οργανωμενης προσπαθειας των προσφυγων και των μεταναστων να περασουν τα συνορα στην Ειδομενη,σπαζοντας τον φραχτη...υπαρχει σοβαρος κινδυνος ο στρατος της ΠΓΔΜ να ανοιξει πυρ εναντιων τους...πραγμα που θα μετατρεψει την περιοχη σε "εμπολεμη ζωνη".
- Ο Τσιπρας σκεφτεται συντομα να προσφυγει στον ΟΗΕ και να θεσει τη χωρα σε κατασταση εκτακτης αναγκης καθως ο αριθμος των προσφυγων και μεταναστων αποτελει "ασυμμετρη απειλη".
-Η Τουρκια θα εξακολουθησει να στελνει καθημερινα προσφυγες και μεταναστες στην Ελλαδα παρολο που τα συνορα ειναι κλειστα...ωστε να πιεσει και αυτη την Ε.Ε για δικους της σκοπους.
-Τα κρατη μελη της Ε.Ε θα συνεχισουν  χωρις ελεος τις αντιμεταναστευτικες τους πολιτικες...μεχρι να υπαρξουν διακρατικες πολιτικες αποφασεις.
-Μεχρι να υπαρξει λυση... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
1-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: