Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ EGYPT AIR-ΛΑΡΝΑΚΑ:ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ - ΑL ARABIYA: ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

- Αεροπειρατεία και αναγκαστική προσγείωση στις 8:46 πραγματοποίησε αεροσκάφος της Egypt Air στον αερολιμένα Λάρνακας
- Δίκτυο Al Arabiya: Ζωσμένος με εκρηκτικά ο ένας άγνωστης εθνικότητας αεροπειρατής
- Ανησυχητικό σημάδι: Ο/οι αεροπειρατές αφήνουν ελεύθερα τα γυναικόπαιδα Αιγυπτιακής καταγωγής
- Κλειστό το αεροδρόμιο Λάρνακας και εκτροπή των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Πάφου και γειτονικών χωρών
- Η πτήση MS 181 εκτελούσε εσωτερική πτήση από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο με 82 ή 85 επιβαίνοντες
- Αίτημα του αεροπειρατή/των αεροπειρατών να προσγειωθεί το αεροσκάφος στη Λάρνακα
- Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και των Ειδικών Δυνάμεων έχουν σπεύσει στον διεθνή αερολιμένα
- Παρόμοια υπόθεση με αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος στην Λάρνακα συνέβη το 1978 και κατέληξε σε σφαγή
Έχει ήδη υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Έγκυρες πηγές δήλωσαν, πως στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται πέντε Υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, προκειμένου να χειριστούν την όλη κατάσταση.

Ειδικότερα, στο ΥΠΕΞ βρίσκονται οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Άμυνας. 
Ισραηλινά μέσα μεταδίδουν πως ο ένοπλος είπε στον κυβερνήτη να προσγειωθεί λέγοντας του ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος, βρίσκεται απομονωμένο σε χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας.

Για τις απαιτήσεις τους αεροπειτατή υπάρχει επικοινωνία του πιλότου με τις κυπριακές αρχές. 

Παράλληλα θα υπάρξει επικοινωνία του προέδρου Αναστασιάση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι.











Το Αirbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στο οποίο εκδηλώθηκε η αεροπειρατεία, εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο Αλεξάνδρεια - Κάιρο, επιβαίνουν 75 επιβάτες και 7 μελές πλήρωμα. Αίτημα του/των αεροπειρατών ήταν να κατευθυνθεί άμεσα το αεροσκάφος στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας.

Η Egypt Air επιβεβαιώνει μέσω twitter την αεροπειρατεία.

https://twitter.com/EGYPTAIR/status/714703361245884417 
Το Airbus απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά τις 8:30 π.μ. στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, κατόπιν σχετικής άδειας. Το αεροδρόμιο έκλεισε με αποτέλεσμα την εκτροπή όλων των πτήσεων που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο προς τον αερολιμένα Πάφου και αεροδρόμια γειτονικών χωρών. 

Ανησυχητικό σημάδι είναι το γεγονός ότι ο/οι αεροπειρατές αφήνουν ελεύθερα αυτή την στιγμή (9:20 π.μ.) μόνο γυναικόπαιδα και αποκλειστικά αιγυπτιακής καταγωγής. Το δίκτυο Al Arabiya αναφέρεται μόνο σε ένα αεροπειρατή ο οποίος είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και έχει τοποθετήσει βόμβα στο αεροσκάφος. Το όνομα του ενός πιλότου είναι Ομάρ Τζαμάλ, αναφέρει το αραβικό δίκτυο, ενώ ένας φέρεται να είναι ο αεροπειρατής ο οποίος σηκώθηκε και απείλησε τον κυβερνήτη ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στα 70 μίλια από την Κύπρο, με αίτημα του/των αεροπειρατών την προσγείωση του αεροσκάφους στην Λάρνακα. Αυτή την στιγμή γίνονται διαβουλεύσεις με τον/τους δράστες, ενώ το αεροσκάφος βρίσκεται απομονωμένο από δυνάμεις της Κυπριακής Αστυνομίας. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν έχουν διατυπωθεί κάποια αιτήματα εκ μέρους του ή των αεροπειρατών, ενώ άγνωστο παραμένει αν και τι φορητό οπλισμό φέρουν, πέραν των εκρηκτικών.

Τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Δημοσίας Τάξεως συντονίζονται και εφαρμόζουν συγκεκριμένα πολύπλοκα σχέδια δράσης και αντιμετώπισης συγκεκριμένων καταστάσεων, ενώ οι Αρχές της Δημοκρατίας βρίσκονται ήδη σε επαφή με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση και άλλες κυβερνήσεις τρίτων χωρών.

ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ - Η ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ 1978 ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Να σημειώσουμε ότι το 1978 είχε σημειωθεί αεροπειρατία και πάλι σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο είχε προσγειωθεί στην Λάρνακα. Τότε οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου είχαν δικοπεί και απεκαταστάθησαν μόλις πριν από λίγα χρόνια, καθώς Αιγύπιοι κομμάντος είχαν μεταβεί κρυφά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς άδεια των κυπριακών αρχών για ανακατάληψη του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να γίνει μακελειό, με πολλούς κομμάντος Αιγύπτιους να πέφτουν νεκροί από τα πυρά Κύπριων Καταδρομέων που είχαν διαταχθεί να επέμβουν και δεν γνώριζαν τις κινήσεις των Αιγυπτίων για ανακατάληψη του αεροσκάφους και εξουδετέρωση των αεοροπειρατών.  

ΠΗΓΕΣ

http://www.ant1iwo.com/ 

http://www.sigmalive.com/
http://www.newsit.com.cy/ 

ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: