Δευτέρα, Απριλίου 25, 2016

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ, ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Παναττικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αύριο Τρίτη 26 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση. Καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο και να δυναμώσουν με τη δράση τους την προετοιμασία της 48ωρης γενικής απεργίας.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει στο κάλεσμά του: «Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα: "Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία". Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Δε θα παραδώσουμε την Ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας». Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ.
Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 6.15 μ.μ.: Πλατεία Κάνιγγος, Συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ΕΒΕ. Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά. Στύλοι Ολυμπίου Διός, Λαϊκές Επιτροπές Νότιου Τομέα και Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας. Πλατεία Ομόνοιας, Λαϊκές Επιτροπές Βόρειου Τομέα, Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου, Δυτικής Αθήνας, Θριασίου - Μεγαρίδας, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, ΟΓΕ, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Συνταξιουχικά Σωματεία.
Συνέντευξη Τύπου - συζήτηση για το Ασφαλιστικό
Νωρίτερα την ίδια μέρα (Τρίτη 26/4), στις 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), το ΠΑΜΕ οργανώνει ανοιχτή συνέντευξη Τύπου - συζήτηση, με θέμα «Τα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και τα χειρότερα που έρχονται. Οργάνωση της 48ωρης απεργίας - απάντησης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς». Θα συμμετάσχουν ομοσπονδίες, σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων, γυναικών και φορείς της νεολαίας.
Συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 26/4, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλώντας σε κλιμάκωση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ανάλογες δραστηριότητες αναπτύσσονται, με πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων και των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, σε όλη τη χώρα, για την προπαγάνδιση και την καλύτερη οργάνωση της 48ωρης απεργίας. Τις προηγούμενες μέρες έγιναν συγκεντρώσεις σε πόλεις όπως τα Χανιά, η Κοζάνη, η Πάτρα, το Αγρίνιο, η Λάρισα, η Ζάκυνθος και άλλες. Την Τρίτη συλλαλητήριο θα γίνει και στην Καβάλα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Την Τετάρτη στη Νάουσα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου.
Στις 8/5 ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς
Στο μεταξύ, με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, την Κυριακή 8 Μάη, στις 10.30 π.μ., τιμάει το ΠΑΜΕ τη φετινή Πρωτομαγιά. Σημειώνουμε ότι η συναυλία αλληλεγγύης, που θα γίνει στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης, έχει τον τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Στη Θεσσαλονίκη, η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση μετέφερε το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη 3 Μάη, μια μέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να υπονομεύσει τη συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που παίρνουν αντικειμενικά το χαρακτήρα της σύγκρουσης με τα αντιλαϊκά μέτρα σε Ασφαλιστικό - Φορολογικό, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης με 48ωρη γενική απεργία. Απόφαση για απεργία στις 8/5 πήρε η ΓΣΕΕ.
Απεργία στο Εμπόριο
Τέλος, η σημερινή Κυριακή 24/4 και η μεθεπόμενη, 8/5, είναι δύο από τις επτά Κυριακές του χρόνου που προβλέπεται από το νόμο να είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Ο νόμος διατηρείται από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία υπονομεύει παραπέρα την αργία της Κυριακής.
Σήμερα 24/4, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία του κλάδου και καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα γραφεία του. Σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο «Καρφούρ Μακεδονία» καλούν, επίσης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα.  
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: