Πέμπτη, Απριλίου 21, 2016

«ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ» ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την ώρα που σύσσωμες οι αρχές του νησιού «ξεσκόνιζαν» το Solis Café στη Χίο στην προσπάθειά τους να «απαλλαγούν» από μια ενοχλητική δομή αλληλεγγύης που μοίραζε δωρεάν γεύματα στους πρόσφυγες, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, στη ΒΙΑΛ, και ένα 24ωρο νωρίτερα, η πιστοποιημένη εταιρεία catering που έχει αναλάβει από την Αθήνα την αποστολή εκατοντάδων μερίδων φαγητού δεχόταν καταγγελία για την ύπαρξη τουλάχιστον μίας μερίδας με πατάτες φούρνου που, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, περιείχε... πρωτεΐνες. Όχι όμως βρώσιμου είδους, αλλά ενός έρποντα οργανισμού ή, αλλιώς, ζωντανού σκουληκιού.

Μια καταγγελία που επιβεβαιώθηκε εμμέσως και από τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στο νησί, Παντελή Καμπούρη, ο οποίος το έμαθε με τη σειρά του από εκπρόσωπο του στρατού που μετέχει καθημερινά στη διανομή του φαγητού.


Λίγες ώρες όμως αργότερα, οι αρχές, που δεν επενέβησαν στο περιστατικό αυτό, προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο του Solis Café μιας αυτόνομης δομής αλληλεγγύης με Χιώτες και Ευρωπαίους εθελοντές, που εδώ και μήνες λόγω της δράσης του έχει συγκεντρώσει τα πυρά επαγγελματιών του επισιτισμού στο νησί, του Επιμελητηρίου Χίου που έσπευσε να προχωρήσει σε σχετικές ενυπόγραφες καταγγελίες, καθώς και των αστυνομικών και λιμενικών αρχών.

Έτσι, έπειτα από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα, υπάλληλοι του τμήματος υγιεινής καθώς και της πολεοδομίας, μιας και το μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο κτίριο ανήκει σε τρίτο πρόσωπο που το έχει παραχωρήσει στους νεαρούς, εντοπίστηκε και συνελήφθη μια 22χρονη με τρία γραμμάρια κάνναβης, ενώ αναμένονται οι σχετικές εκθέσεις των άλλων δύο υπηρεσιών.

Η νεαρή κοπέλα μαζί με ακόμα τρεις πρόσφυγες προσήχθησαν στην αστυνομία και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο με τη πρώτη να τη βαρύνει ακόμα η κατηγορία της οπλοκατοχής, αφού στο χώρο βρέθηκε και ένα μαχαίρι. Η νεαρή αφέθηκε ελεύθερη ενώ οι τρεις πρόσφυγες κρατούνται για διοικητικούς λόγους.

Παράλληλα, σήμερα αστυνομικοί πραγματοποίησαν νέο έλεγχο στον χώρο που παραμένει ανενεργός, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.
Γιώργος Παγούδης   http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: