Παρασκευή, Απριλίου 15, 2016

ΜΑΡΔΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Για το λουκέτο στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Τα capital controls, όπως έχουμε πει κατ' επανάληψη είναι μια δυσάρεστη κατάσταση. Προκαλεί προβλήματα στις εταιρείες και αυτό το ξέρουμε. Προσπαθήσαμε να απαλύνουμε αυτά τα προβλήματα όσο μπορούσαμε από πέρυσι έως σήμερα. Υπάρχει μια διαδικασία ανοίγματος των capital controls, έχουμε ετοιμάσει μια τεχνική ανάλυση, η οποία θα αναρτηθεί τη Δευτέρα σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα  δήλωσε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε: 


«Δεν είναι για τα πάντα κύρια αιτία τα capital controls. Σαφώς φέρουν μέρος ευθύνης πολλών πραγμάτων, τα οποία δεν γίνονται με τον τρόπο που πρέπει να γίνουν, αλλά όταν συμβαίνει κάτι ψάχνουμε τις κύριες αιτίες και μετά τις παραεπόμενες. Αν ήταν πράγματι τα capital controls κύρια αιτία στην περίπτωση της Ηλεκτρονικής, αυτό θα μπορούσε να ερευνηθεί από ένα και μόνο γεγονός.

»  Από το ότι οι όποιες επιτροπές θα απαγόρευαν την εισαγωγή υλικών αγαθών, που αγόραζε η συγκεκριμένη εταιρεία από το εξωτερικό, τα οποία πωλούσε η εταιρεία. Δεν υπήρξε η παραμικρή απαγόρευση της οποιαδήποτε έγκρισης. Την κύρια αιτία για το κλείσιμο της εταιρείας θα την αποφασίσουν τα δικαστήρια.»  .in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: