Πέμπτη, Απριλίου 21, 2016

H Ε.Ε. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ GOOGLE ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ANDROID

Κατηγορίες κατά της Google για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά του λειτουργικού για φορητές συσκευές, Android (της ίδιας της Google) απήγγειλε η Ε.Ε. την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε., η πρακτική της Google για προεγκατάσταση του Google Search και του Chrome σε συσκευές Android αποτελεί εμπόδιο για τη διάθεση άλλων εφαρμογών για φορητές συσκευές και καταπνίγει την καινοτομία.
Η Google ήδη είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες σχετικά με την προώθηση της υπηρεσίας αγορών της στο Ίντερνετ, σε βάρος άλλων ανταγωνιστικών υπηρεσιών, σε μια υπόθεση που είναι σε εξέλιξη από τα τέλη του 2010. Ωστόσο, αυτή τη φορά το θέμα είναι ακόμα πιο φλέγον, καθώς η αμερικανική εταιρεία υπολογίζεται πως κέρδισε 11 δισ. πέρυσι σαπό διαφημίσεις σε συσκευές Android, μέσω εφαρμογών όπως το Maps, το Search και το Gmail.

«Ένας ανταγωνιστικός τομέας mobile Ίντερνετ είναι όλο και σημαντικότερος για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Πιστεύουμε πως η στάση της Google αρνείται στους καταναλωτές μια ευρύτερη γκάμα εφαρμογών για φορητές συσκευές και υπηρεσίες, εμποδίζοντας την καινοτομία από άλλους παίκτες» δήλωσε η επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρίτ Βεστάγκερ.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, περίπου το 80% των «έξυπνων» φορητών συσκευών στην Ευρώπη και τον κόσμο έχουν Android.
Η Google, η οποία έχει 12 εβδομάδες για να απαντήσει στις κατηγορίες, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το Android είναι ένα αξιοσημείωτο σύστημα, βασισμένο σε open source λογισμικό και ανοικτή καινοτομία. «Προσβλέπουμε σε συνεργασία με την Κομισιόν για να δείξουμε ότι το Android είναι καλό για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές» δήλωσε ο Κεντ Γουόκερ, γενικός σύμβουλος της Google.
Σύμφωνα με τη FairSearch, που προέβη στην αρχική καταγγελία, το Android είχε ξεκινήσει ως open source εγχείρημα, αλλά τώρα εμποδίζει την ανάπτυξη εκδόσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε νέα λειτουργικά, ικανά να ανταγωνιστούν το Android.   http://www.naftemporiki.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: