Δευτέρα, Απριλίου 11, 2016

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: Η ΠΓΔΜ ΕΒΓΑΛΕ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ #idomeni

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, οι ειδικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ ενίσχυσαν την παρουσία τους πίσω από τον φράχτη.
 Όπως φαίνεται και στο βίντεο του ΑΝΤ1, τρία τεθωρακισμένα οχήματα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του συρματοπλέγματος, όπου χθες σημειώθηκαν οι συγκρούσεις των αστυνομικών της ΠΓΔΜ με πρόσφυγες και αλληλέγγυους.
Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής δεύτερη ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε την ελληνική αστυνομία ότι, επέδειξε απραξία. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, είχε υποστηρίξει ότι, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούσουν δακρυγόνα και χημικά, επειδή πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα σε εδάφη της.


Οι Σκοπιανοί έβαλαν θωρακισμένα οχήματα πίσω... από Enikos_gr

Από ελληνικής πλευράς, το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δύο διαβήματα προς την ΠΓΔΜ, καθιστώντας σαφές ότι, η χρήση βίας κατ' ουδένα τρόπο συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Κάλεσε, επιπλέον, τις αρχές της γειτονικής χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα.  
Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Ειδομένη, μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια. Χαρακτηριστικά της δράσης των Αστυνομικών της ΠΓΔΜ είναι ότι, από τη χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και πλαστικών σφαιρών, περίπου 300 άτομα να προσέλθουν στα ιατρεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αναζητώντας βοήθεια.
Μεταξύ αυτών ήταν και τρία παιδιά με τραύματα από πλαστικές σφαίρες στο κεφάλι κι άλλα περίπου 35, ηλικίας 5-15 ετών, με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων, ενώ άλλοι δύο νεαροί -κατά δήλωσή τους- τούς πήραν μαζί με άλλους δέκα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, όπου επί μία ώρα υπόκεινταν σε ξυλοδαρμό από την αστυνομία.
"Οι ίδιοι, είπαν στους γιατρούς ότι τούς ξυλοκόπησαν επί εδάφους της ΠΓΔΜ" εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βίκυ Μαρκολέφα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

http://news247.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: