Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ- ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΜΑΗ

«Συναγερμός. Όλοι στη μάχη για να εμποδίσουμε τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Ασφαλιστικό και στη φορολογία. Απαντάμε με μαζικό ξεσηκωμό». Με αυτό το σύνθημα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί στη 48ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Μάη, στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10.30 π.μ. και σε μαζικό "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση του Σαββάτου 7 Μάη, επίσης στην Ομόνοια, στις 6 το απόγευμα, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 5.30 το απόγευμα. Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί και στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη, στις 10.00 π.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.30 π.μ.


Το κλαδικό συνδικάτο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Μπροστά στο έγκλημα που ετοιμάζουν εργοδοσία και κυβέρνηση, ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός. Κανείς δεν μπορεί να μένει θεατής όταν τσακίζουν κάθε δικαίωμα, όταν διαμορφώνονται συνθήκες ζούγκλας για μας και τα παιδιά μας.

Είναι αδίσταχτοι, εγκληματίες!

Οργιάζει το ψέμα της κυβέρνησης. Τα καθησυχαστικά της λόγια και οι λεονταρισμοί της για "κόκκινες γραμμές" περίσσεψαν. Η παρουσίαση του νομοσχεδίου δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο νόμος - λαιμητόμος που του απέδωσαν οι εργαζόμενοι.

Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Φέρνουν πρόσθετες περικοπές στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και πολύ περισσότερο στις νέες. Διαλύουν τις επικουρικές, βάζουν χέρι σε όσα αποθεματικά έχουν μείνει. Περιορίζουν την κρατική χρηματοδότηση. Καταργούν το ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.

Έχουν την ψευδαίσθηση ότι επειδή φέρνουν τα μέτρα μέσα στις γιορτές, οι εργάτες θα μείνουν απαθείς και δεν θα αντιδράσουν. Είναι γελασμένοι!

Το μόνο που δείχνουν είναι ότι τους ανησύχησε όλη η προηγούμενη δραστηριότητά μας (απεργίες, συλλαλητήρια, πικετοφορίες, μηχανοκίνητες πορείες κ.ά.) που είχε σαν αποτέλεσμα να το καθυστερήσουν.

Αν και έχουν συμφωνήσει τα μέτρα με τους δανειστές, δυσκολεύονται να το πλασάρουν στο λαό, γι' αυτό το παίζουν λιοντάρια αν και είναι γατάκια.

Ξέρουν ότι κανένας οικοδόμος δεν θα δεχτεί να πάει στα 6.000 το κατώτατο όριο των ενσήμων για να πάρει σύνταξη και αυτή να είναι στο ύψος ενός επιδόματος ή ότι θα δεχτεί να γίνει σφαγή στις επικουρικές.

Ξέρουν ότι δεν μπορεί κανείς να χωνέψει ότι δε θα παίρνει πάνω από 30 - 35 ευρώ μεροκάματο και από πάνω τα μισά θα τα δίνει σε φόρους, έμμεσους και άμεσους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κλάδος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αφού τα μέτρα είναι μόνιμα. Γι' αυτό ετοιμάζουν το νομοσχέδιο με τα εργασιακά, όπου εκτός από τις μαζικές απολύσεις, το λοκ-άουτ κ.ά. ετοιμάζονται να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και την προσπάθεια να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι όμως γιατί οι οικοδόμοι είναι αυτοί που χτίζουν μέγαρα, αλλά ξηλώνουν και πεζοδρόμια.

Είναι ώρα ευθύνης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά, μαχητικά, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να βροντοφωνάξουμε:

Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο!

Να πληρώσουν οι κατασκευαστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και το κράτος!

Αρκετά ματώσαμε για τα αφεντικά. Θέλουμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας».
 http://www.902.gr/ 



ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: